1659966779BMYHQ9.png

Cod: 14283

ISBN: 978-606-39-1050-0

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 504

Disponibilitate: in stoc

Judecata in cazul recunoasterii vinovatiei. Cazul infractiunilor prevazute de Codul penal - 2022

Autor:

Prezenta monografie cuprinde, din punct de vedere structural, un numar de 14 capitole (I. Abandonul de familie; II. Amenințarea; III. Distrugerea; IV. Falsul in inscrisuri sub semnatura privata; V. Furtul; VI. Furtul calificat; VII. Lovirea sau alte violențe; VIII. Omorul calificat; IX. Talharia; X. Uciderea din culpa;  XI. Uzul de arma fara drept; XII. Vatamarea corporala; XIII. Violența in familie; XIV. Considerente generale).

Aceasta expune, in primele 13 capitole, o serie de infracțiuni prevazute de noul Cod penal, cu explicarea teoretica a elementelor constitutive ale acestora și conturarea, intr-o maniera didactico-științifica, a tuturor celorlalte aspecte legate de forme, variante, sancțiuni și aspecte procesuale. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste infracțiuni, cartea ofera și o perspectiva practica pusa la dispoziție de jurisprudența actuala. In capitolul de final, se prezinta pe larg judecata in cazul aplicarii procedurii abreviate și in cazul recunoașterii invinuirii.

Actualul demers științific are ca scop oferirea unui material actual și practic profesioniștilor din domeniul juridic, pentru conturarea experienței educaționale și sedimentarea unei gandiri critice și adaptate la nevoile sistemului judiciar actual, dar și la sistemul normativ in continua schimbare.

In conținutul acestei lucrari vor fi regasiți termenii din domeniul raspunderii penale, atat cu explicațiile și clarificarile necesare, cat și cu oferirea unor exemple concludente izvorate din jurisprudența actuala. Fiecare hotarare expusa conține o serie de cuvinte-cheie, care faciliteaza demersul cititorului de a accesa informația dorita in cel mai scurt timp și cu un minim de efort.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum