1617969997327AJ9.png

Cod: 401541

ISBN: 978-606-39-0489-9; 978-606-39-0503-2

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 584; 1180

Disponibilitate: in stoc

PACHET: Codul de procedura fiscala si Codul fiscal comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta, norme metodologice si instructiuni - 2021

Autor:

Pachetul contine:
1. Codul fiscal comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si norme metodologice – 2021

Ediția 2021 a lucrarii Codul fiscal comentat și adnotat reprezinta o evoluție fața de edițiile anterioare, atat prin comentariile extensive ale autorului, cat și prin preluarea unor clarificari aduse de jurisprudența naționala și europeana.

 

Așa cum v-am obișnuit, sub textul actualizat al articolelor noului Cod fiscal au fost inserate normele metodologice, trimiteri la legislația secundara sau complementara, dupa caz, precum și extrase din jurisprudența relevanta pentru interpretarea corecta a dispozițiilor legale. In continuare, au fost incluse noi comentarii ale autorului, fiind evidențiate principalele elemente de noutate fața de vechiul Cod fiscal (Legea nr. 571/2003), trimiteri la doctrina, precum și unele soluții comunicate public de catre autoritațile fiscale. Toate aceste elemente reprezinta instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii și interpretari ale legislației fiscale.

In completarea textului Codului, sub forma de Anexe, au fost incluse acte normative și alte informații care completeaza sfera de aplicare a Codului fiscal, astfel incat cititorul sa fie scutit, in masura posibilului, de efortul cercetarii și actualizarii acesteia. Menționam in acest context: deciziile Comisiei fiscale centrale, catalogul mijloacelor fixe, lista convențiilor de evitare a dublei impuneri, decizii CJUE in domeniul impozitelor directe, extrase din regulamente europene etc.


Lucrarea se adreseaza atat profesioniștilor din domeniul fiscal, cat și tuturor celor care doresc sa ințeleaga normele juridice care guverneaza activitatea autoritaților fiscale. Informațiile cuprinse in acest volum vin in sprijinul activitații practicienilor, in sensul reducerii efortului de actualizare a informației și al valorificarii experienței anterioare. Chiar daca persista riscul unor modificari legislative dupa publicarea acestei lucrari, cititorii vor avea la indemana un instrument pentru elaborarea propriilor opinii și interpretari asupra legislației fiscale.

2. Codul de procedura fiscala comentat si adnotat cu legislatie secundara si complementara, jurisprudenta si instructiuni – 2021

Codul de procedura fiscala comentat și adnotat (2021) reprezinta o evoluție fața de edițiile anterioare, atat prin comentariile extensive ale autorului, cat și prin preluarea unor clarificari aduse de jurisprudența naționala și europeana.

 

Așa cum v-am obișnuit, sub textul actualizat al articolelor noului Cod de procedura fiscala au fost inserate instrucțiuni (ex.: privind procedura de contestare a actelor administrative fiscale), trimiteri la legislația secundara sau complementara, dupa caz, precum și extrase din jurisprudența relevanta pentru interpretarea corecta a dispozițiilor legale.

 

In continuare, au fost incluse comentariile autorului, precum și note referitoare la doctrina și la practica administrativa și judiciara. Toate aceste elemente reprezinta instrumente de validare sau de corectare a propriilor opinii și interpretari ale legislației fiscale.

 

In completarea textului Codului, sub forma de Anexe, au fost incluse deciziile Comisiei fiscale centrale și ale Comisiei de proceduri fiscale privind probleme de procedura fiscala; legislația secundara (eșalonari la plata, procedura de rambursare a TVA, procedura de restituire a sumelor de la buget, reglementari privind controlul fiscal, prețurile de transfer, soluțiile fiscale anticipate și acordurile de preț in avans); legislația conexa (reglementarea cazierului fiscal – inclusiv lista contravențiilor și a infracțiunilor din domeniul fiscal care se inscriu in acesta –, regimul contravențiilor, Legea contenciosului administrativ și Legea evaziunii fiscale).

 

Lucrarea se adreseaza atat profesioniștilor din domeniul fiscal, cat și tuturor celor care doresc sa ințeleaga normele juridice care guverneaza activitatea autoritaților fiscale. Informațiile cuprinse in aceasta vin in sprijinul activitații practicienilor, in sensul reducerii efortului de actualizare a informației și de valorificare a experienței anterioare.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum