1627644268QZHDTC.png

Cod: 13457

ISBN: 978-606-39-0783-8

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 1320

Disponibilitate: in stoc

Probele in procesul civil: legislatie, doctrina si jurisprudenta - 2021

Autor:

Lucrarea „Probele in procesul civil – legislație, doctrina și jurisprudența” reprezinta o cercetare de amploare a unei instituții centrale a procesului civil, realizata atat din perspectiva legislației și doctrinei in materie, cat și din perspectiva jurisprudenței, fiind examinate inclusiv decizii ale CJUE și ale CEDO.

Autoarea și-a propus sa ofere celor interesați o lucrare care cuprinde o tratare aprofundata, practica și explicativa a mijloacelor de proba. Problematica fiecarui capitol este abordata mai intai din perspectiva legislației, apoi din perspectiva doctrinei, explicațiile teoretice fiind deseori completate cu cazuri practice, ceea ce face posibila perceperea cu ușurința a chestiunilor cercetate.

Ca structura, lucrarea cuprinde trei parți: prima parte este consacrata teoriei generale a probelor, in care este prezentat inclusiv regimul acestora in procesul civil internațional și in dreptul comparat; in partea a doua este analizat fiecare mijloc de proba, prin raportare la legislația altor țari, valorificandu-se și o bogata doctrina, indeosebi franceza; partea a treia este dedicata probelor in caile de atac, in procedurile speciale, in procedura arbitrala și in contestația la executare.

Prin volumul de informații, prin rigoarea argumentarii soluțiilor, precum și prin caracterul interdisciplinar al cercetarii, lucrarea in discuție reprezinta un instrument de lucru indispensabil teoreticienilor și practicienilor dreptului, inclusiv studenți, masteranzi și doctoranzi in drept. Stilul folosit este clar și cursiv, astfel incat lucrarea este accesibila cititorului, chiar și celui mai puțin familiarizat cu termenii juridici.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum