1389365826xv7QJ.jpg

Cod: 8074

ISBN: 978-606-673-219-2

Editura:

Data aparitiei: 2014

Colectia:

Pagini: 530

Disponibilitate: in stoc

Transferul dreptului de proprietate prin vanzare

Autor:

Lucrarea Transferul dreptului de proprietate prin vanzare. Studiu de drept comparat, redactata de domnul Șerban Mircioiu, abordeaza o tema interesanta, la cunostinta noastra netratata inca monografic in literatura de specialitate din Romania si care este extrem de actuala, deoarece examineaza nu numai soluțiile noului Cod civil roman in materie, ci și reglementarile din alte spații juridice europene, cu atat mai interesante in contextul discuțiilor tot mai accentuate asupra unui posibil Cod civil european.

Tema lucrarii prezinta un grad ridicat de complexitate, deoarece se intrepatrunde cu multe instituții fundamentale ale dreptului privat, prezinta particularitați specifice fiecarui sistem de drept național și a presupus o activitate de cercetare ampla, de drept comparat, mai ales din spațiul juridic german (Austria și Germania), dar fara sa fie ignorat sistemul englez, de common law.

De asemenea, este de remarcat amplitudinea istorica a cercetarii, care se intinde de la vechiul drept biblic și pana la ambițioasele proiecte europene de unificare a dreptului privat, cum este Draft Common Frame of Reference.

In acest fel, autorul propune o ambițioasa viziune istorica și comparatista asupra uneia din cele mai interesante și controversate probleme din aria dreptului civil, și anume transferul dreptului de proprietate prin vanzare, iar lectura lucrarii va fi neindoielnic utila teoreticienilor și practicienilor dreptului, dar și studenților masteranzi și doctoranzi, interesați sa realizeze un studiu aprofundat in domeniu.

Conf. univ. dr. Flavius A. Baias
Decan
Facultatea de Drept
Universitatea din București

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum