1444390016kYx2g.jpg

Cod: 9305

ISBN: 978-606-673-734-0

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 312

Disponibilitate: rezervare

Vorbirea si arta oratorica. Editia a II-a revizuita si adaugita

Autor:

O carte mica, dar, la prima ediție, succesul a fost mare. Non multa, sed multum, spuneau latinii. Adica nu tot ce este mult este și bun, are valoare, se bucura de succes. Dimpotriva, in „mult”, esența se poate dilua, valoarea estompa, iar banalitatea revigora. Editia a II-a a lucrarii „Vorbirea si arta oratorica” a fost revizuita si adaugita, dupa cum urmeaza:

- in capitolul I, s-au adaugat Dilema lui Corax, considerata momentul de inceput al retoricii judiciare in lume, precum și evoluția acestei discipline, arta și știința, in Europa și in Romania.
- la capitolul al II-lea, au fost reproduse alte maxime, versuri și epigrame, precum și adaugat un punct nou, și anume Limbajul gestual;
- in capitolul al III-lea, s-a acordat o mai mare atenție ... prostiei;
- la capitolul al IV-lea, s-au introdus puncte noi referitoare la discursul citit sau necitit, la vocea oratorului, la fizicul și imbracamintea acestuia;
- in cadrul capitolului al V-lea au fost inserate referiri la stil și figurile de stil;
- capitolului al VI-lea i s-a acordat o atenție sporita; au fost reproduse noi aprecieri la adresa politicienilor și s-au dat exemple din vorbirea acestora.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum