1442925974zXOfm.jpg

Cod: 9287

ISBN: 2360-34961501

Editura:

Data aparitiei: 2015

Colectia:

Pagini: 184

Disponibilitate: rezervare

Analele Universitatii de Vest din Timisoara 1/2015

Editura Universul Juridic va semnaleaza aparitia numarului 1 pe anul 2015 al Revistei Analele Universitatii de Vest din Timisoara – Seria Drept.

Asemenea numerelor anterioare, si acest numar reuneste o serie de articole valoroase, semnate de cadre didactice si de doctoranzi ai Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, abordand probleme juridice incitante si de actualitate.

Numarul acesta debuteaza cu sectiunea alocata dreptului privat, din cadrul careia semnalam remarcabilul articol Culpa creditorului in moderarea prejudiciului, semnat de dna lect. univ. dr. Juanita Goicovici. In cadrul aceleasi sectiuni cititorii vor regasi un inedit articol, intitulat Personalitatea juridica a colectivitatilor ca granita de sistem, elaborat de dl lect. univ. dr. Lucian Bojin, precum si un articol cu o ampla analiza asupra problematicii actiunii directe a victimei care a suferit un prejudiciu impotriva asiguratorului de raspundere civila obligatorie auto, articol semnat de dl drd. Dominic Alexandru Gidro.

Sectiunea dedicata dreptului public debuteaza cu un articol incitant al dlui lect. univ. dr. Flaviu Ciopec despre fenomenul criminalitatii orientate spre profit. Un alt articol deosebit al sectiunii, prin tematica si complexitatea abordarii, il constituie articolul dnei lect. univ. dr. Laura Maria Stanila, intitulat Problema identificarii elementului subiectiv in cazul raspunderii penale a persoanei juridice. De asemenea, remarcam articolul incitant semnat de dl lect. univ. dr. Voicu Puscasu pe tema excluderii probelor nelegale, rezultate din incalcarea dreptului la tacere si la neautoincriminare, in procedura de camera preliminara, articolul relevand consecintele Deciziei nr. 641/2014 a Curtii Constitutionale asupra problemei de drept analizate. Dl lect. univ. dr. Sergiu Stanila ne supune atentiei, printr-un studiu consistent, analiza modificarilor survenite in domeniul achizitiilor publice, al concesiunilor de lucrari publice si al concesiunilor de servicii in urma adoptarii O.U.G. nr. 51/2014. Sectiunea se inchide cu un alt articol deosebit si cu o tema de actualitate, intitulat Protectia secretului corespondentei, a vietii intime, private si de familie, precum si a libertatii de exprimare prin jurisdictia constitutionala, realizat de dna magistrat-asistent Ionita Cochintu

In partea a II-a a revistei cititorii vor regasi informatii pretioase despre cele mai recente conferinte stiintifice realizate sub egida Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest.

Prin intermediul continutului sau, revista constituie un forum de dezbatere a ideilor lumii dreptului si un vector de sustinere a cercetarii juridice, a rezultatelor stiintifice ale conferintelor nationale si internationale organizate de prestigioasa institutie de invatamant si ale proiectelor de cercetare ale acesteia.

Analele Universitatii de Vest din Timisoara 1/2015 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum