1469530006DLBxy.jpg

Cod: 9923

ISBN: 1843-0651-0161

Editura:

Data aparitiei: 2016

Colectia:

Pagini: 192

Disponibilitate: rezervare

Analele Universitatii de Vest din Timisoara - Seria Drept (Nr. 1/2016)

Dorim sa anuntam cititorii revistelor noastre despre aparitia numarului 1 pe anul 2016 al revistei Analele Universitatii de Vest din Timisoara – Seria Drept.
Din cadrul primei sectiuni a numarului, dedicata dreptului privat, va recomandam excelentul articol elaborat de dna lect. univ. dr. Juanita Goicovici pe tema nulitatii testamentului conjunctiv. De asemenea, sectiunea gazduieste un amplu articol despre intelegerea si aplicarea dispozitiilor Legii nr. 17/2014, realizat de dna conf. univ. dr. Adina Renate Motica si de dra masterand Oana-Elena Buzincu.
Sectiunea dedicata dreptului public debuteaza cu articolul dlui prof. univ. dr. Tiberiu Medeanu despre raportul de cauzalitate in accidentele de circulatie. Un articol amplu si de calitate despre pregatirea infractiunii ne este oferit de dl lect. univ. dr. Flaviu Ciopec. Sectiunea se incheie cu un incitant articol al dnei lect. univ. dr. Magdalena Roibu pe tema jurisprudentei CEDO in problema relelor tratamente, fiind prezentata in cadrul articolului cauza Gheorghe Dima c. Romaniei, cea mai recenta cauza in care Statul roman a fost condamnat pentru incalcarea art. 3 al Conventiei europene.
Sectiunea Contributii studentesti, reunind articole elaborate de masteranzi si doctoranzi ai Facultatii de Drept din cadrul UVT, ne propune numarul acesta mai multe studii dintre care dorim sa supunem atentiei dvs articolul amplu realizat de dra masterand Alina Doina Tanase pe tema culpei in desfacerea casatoriei, precum si articolul semnat de dra masterand Adela Claudia Bot despre principalele controverse privind caluza de preciput.
In partea de final a numarului, in sectiunea Manifestari stiintifice, cititorilor revistei le sunt prezentate cele mai importante conferinte organizate in cursul acestui an de Facultatea de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara.

Analele Universitatii de Vest din Timisoara - Seria Drept (Nr. 1/2016) - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum