1202226381dGJkM.jpg

Cod: 938

ISBN: 978-973-8929-98-2

Editura:

Data aparitiei: 2008

Colectia:

Pagini: 512

Disponibilitate: rezervare

Drept penal roman - Partea speciala

Autor:

Profesor la Universitatea din Bucuresti si la Universitatea Titu Maiorescu, Avram Filipas a dat un nou sens notiunilor de "prestigiu didactic" si "model spiritual". Maestru al stiintelor juridice si autentic mentor, a format zeci de generatii de studenti intr-un domeniu de mare dificultate si extraordinara importanta: Dreptul Penal.

 

Prezenta lucrare ii implineste dorinta Profesorului de a strange intre copertele unei carti noi rodul gandirii sale juridice, reunind prelegerile tinute in fata studentilor de-a lungul mai multor semestre, in cadrul cursului de Drept Penal-partea speciala.

 

Parcurgand-o, asistam la o serie de cursuri vii si substantiale, care exprima inteligenta, dinamismul si farmecul celui care le-a gandit si le-a rostit, opere de profunzime si rigoare stiintifica. Din ele rasuna vocea Profesorului, ca si cand noi, cititorii, am participa direct la expunerea din amfiteatrul universitar.

 

Experienta lecturii ne transfera in labirintul luminos al unei gandiri complexe, intr-o lume esentiala, de idei, de subtile conexiuni logice si ingenioase speculatii. Cursul Profesorului Filipas configureaza universul fascinant al unei stralucite demonstratii de rationament juridic, de eruditie si enciclopedism, intr-o abordare didactica si epistemologica noua, interdisciplinara.

 

Studentii si specialistii in drept penal vor gasi in curs opinii riguros argumentate stiintific, analize deosebit de bogate si comentarii ample pe marginea articolelor din Codul penal, mai complexe si mai atragatoare decat textul rece al lucrarilor de specialitate, dar numai cei prezenti in amfiteatru isi vor aduce aminte de cuvintele care ne atentionau ca vom audia un curs gandit si creat pe loc, in fata noastra si nu o lectie repetata in virtutea rutinei scolare. Uneori gasim in curs o forma de adresare la persoana a doua singular, cu valoare impersonala, prin care putem deduce un dialog cu un partener (studentul, practicianul etc.) sau chiar cu sine insusi, aspect ce intretine autenticitatea cursului.

 

Aceasta lucrare, asezata sub autoritatea unui nume de inalta rezonanta stiintifica si umana, ca un semn de aristocratie a spiritului, va deveni, fara indoiala, un instrument nepretuit pentru specialisti, cercetatori si studenti.

 

In marea-i generozitate, Profesorul Avram Filipas ne-a lasat, odata cu mostenirea sa academica, si un monument spiritual de inestimabila valoare, expresie a unei gandiri irepetabile si a unei cariere exemplare.

Drept penal roman - Partea speciala - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum