14037022017VznT.jpg

Cod: 370915

ISBN: 978-606-673-214-7, 978-606-673-308-3, 978-606-673-237-6

Editura:

Data aparitiei: 2014

Colectia:

Pagini: 304, 380, 250

Disponibilitate: rezervare

Oferta pachet Tratat de drept succesoral. Editia III-a, Vol 1 + Vol 2 + Vol 3

Autor:

Actuala ediție a Tratatului de drept succesoral apare la mai bine de 12 ani de la trecerea in neființa a regretatului profesor Francisc Deak, una dintre cele mai importante personalitați ale stiinței juridice din Romania, care a format zeci de generații de juriști, pentru care a constituit un model de profesionalism, creativitate, rigurozitate, exigența și onestitate. Tratatele sale consacrate contractelor speciale și succesiunilor au ramas și acum opere de referința in domeniile respective.

Apariția noului Cod civil și a operelor ulterioare, adoptarea sau, dupa caz, modificarea unor acte normative relevante in materia dreptului de moștenire, pronunțarea unor hotarari importante ale Curții Constituționale și ale instanțelor judecatorești au creat necesitatea actualizarii Tratatului de drept succesoral, aparut ultima data in anul 2002. Reunind vechea ediție scrisa de profesorul Francisc Deak cu actualizarea aparținand profesorului Romeo Popescu, aceasta lucrare monumentala se constituie intr-o veritabila punte intre generațiile de dascali de la Facultatea de Drept a Universitații din Bucuresti și ramane la fel de vie, constituind un instrument juridic util pentru studenții facultaților de drept, pentru teoreticienii și practicienii dreptului.

Cartea ofera explicațiile necesare privitoare la rațiunea pentru care au fost adoptate anumite reglementari din noul Cod civil și ilustreaza unele idei prin exemple concrete, care sa fie de ajutor in special studenților. Nu in ultimul rand, profesorul Romeo Popescu s-a straduit ca – ori de cate ori a considerat necesar – sa priveasca dincolo de caracterul tehnic al materiei succesiunilor și sa scoata in evidența aspectele de ordin moral, social și psihologic care stau la baza reglementarii din „cea mai frumoasa materie a dreptului civil”, așa cum o considera profesorul Francisc Deak.

Oferta pachet Tratat de drept succesoral. Editia III-a, Vol 1 + Vol 2 + Vol 3 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum