1668777864ESHBFL.png

Cod: 14171

ISBN: 1843-264603-2203

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 370

Disponibilitate: in stoc

Revista Romana de Drept Privat nr. 3/2022

Autor:

Numarul 3/2022 al Revistei Romane de Drept Privat este un numar tematic care, alaturi de cateva articole de doctrina juridica pe model clasic (in secțiunea Varia), conține un „dosar” dedicat educației juridice din Romania.

21 de profesori de drept din Romania (inclusiv unii care predau in strainatate) raspund unui chestionar care privește principalele teme de reflecție referitoare la invațamantul juridic: poziția acestuia in sistemul general de invațamant, obiectivul educației juridice, conținutul programei de studii, modalitațile de predare și examinare, conexiunea cu educația juridica din alte țari, propuneri de reforma.

Textele autorilor care au acceptat invitația de a contribui la acest numar sunt similare ca structura, ceea ce faciliteaza lectura. In schimb, ele sunt variate ca și conținut, oferind o paleta larga (și deci reprezentativa) a imaginilor despre invațamantul juridic din Romania. Veți putea citi caracterizari interesante ale invațamantului juridic romanesc, dar și propuneri provocatoare.

Textele din acest numar sunt interesante pentru toți cei care predau drept, dar și pentru studenții la drept și pentru ceilalți stakeholderi din invațamantul juridic, in special pentru profesiile juridice. Acest numar este, de fapt, o invitație la dialog pentru toți cei menționați mai sus in legatura cu mizele educației juridice și cu modalitațile in care scopurile sale pot fi cel mai bine atinse.

In contextul dezbaterii mai largi din acest an despre invațamant, o privire dedicata educației juridice poate fi o contribuție importanta, mai ales ca luciditatea analizelor din acest numar nu are nimic de-a face cu „festivismul” multora dintre luarile de poziție oficiale in chestiunea educației in general.

Revista Romana de Drept Privat nr. 3/2022 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum