1555563881YLXZL9.png

Cod: 11656

ISBN: 1584-889201901

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 172

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 1/2019

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XVI de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 1 este structurat astfel:

1. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:
Robert-Adrian Deliu – Hotararea judecatoreasca, titlu executoriu potrivit noului Cod de procedura civila
Lacrima Bianca Luntraru – Raspunderea civila a executorului judecatoresc
Raluca Ioana Orza – Clauze abuzive in contestatia la executare. Repere procedurale de ordin intern si dreptul Uniunii
Oliviu Puie – Aspecte privitoare la punerea in executare a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii decat hotararile judecatoresti prin care s-a dispus inscrierea in cartea funciara a unor drepturi

2. Drept comparat – rubrica ce cuprinde articole care dezbat o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine:
Gheorghe Stratulat, Vladislav Clima – Procedura scrisa de judecare a cererii de contestare a actelor executorului judecatoresc

3. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.

4. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.

5. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.

6. Practica judiciara – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note

Revista romana de executare silita nr. 1/2019 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum