1713940548Y569DD.png

Cod: 16107

ISBN: 1584-8892

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 218

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 1/2023

Autor:

Revista Romana de Executare Silita se adreseaza, in primul rand, celor care exercita profesia de executor judecatoresc, dar, in aceeasi masura, si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 1/2023 este structurat astfel:

 

1.     Doctrina– cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

 

Andreea TabacuDespre executarea silita a despagubirii stabilita prin procesul‑verbal de contraventie

Eugen HurubaCesiunea de creanta si efectele acesteia asupra executarii silite

Teodor Bodoasca, Teodora DraghiciContributii la studiul unor dispozitii din Codul civil referitoare la casatorie si raporturile patrimoniale dintre soti modificate sau completate de Legea nr. 140/2022 privind unele masuri de ocrotire pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale si psihosociale si modificarea si completarea unor acte normative

Andrei Bogdan MurguOpinii cu privire la practica instantelor de judecata din circumscriptia teritoriala a Curtii de apel Mures pentru solutionarea cererilor de punere a persoanelor fizice sub interdictie judecatoreasca în perioada cuprinsa între data publicarii Deciziei Curtii Constitutionale a României nr. 601/2020 în Monitorul oficial si data intrarii în vigoare a Legii nr. 140/2022

 

 

3.     Recursuri in interesul legii– aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.

 

4.     Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.

 

5.     Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniul executarii silite.

 

6.     Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de note sau comentarii.

Revista romana de executare silita nr. 1/2023 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum