1570103331CB6ZA4.png

Cod: 11657

ISBN: 1584-889201902

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 188

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 2/2019

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XVI de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

 

Numarul 2 este structurat astfel:

 

1. Doctrina – cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

Ioan GarbuletProcedura cercetarii si solutionarii actiunii disciplinare in cazul executorilor judecatoresti

Catalin LunganasuCaile de atac impotriva hotararii pronuntate in procedura contestatiei la executare

Daniel-Vasile MarinPrestatia compensatorie in caz de divort si posibilitatea executarii ei silite pe calea popririi

Serban MircioiuCheltuielile de executare si cheltuielile de judecata in cadrul procedurii eliberarii si distribuirii sumelor realizate prin urmarirea silita

Madalina VoicanDe ce primarul sau primaria nu pot fi executati silit?

 

2. Drept comparat – cuprinde articole care dezbat o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine:

Stanislav Copetchi, Roman TalmaciUnele aspecte privind raspunderea penala a executorului judecatoresc

 

3. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.

 

4. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.

 

5. Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.

Revista romana de executare silita nr. 2/2019 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum