1640680497RY2ABF.png

Cod: 13719

ISBN: 1584-8892

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 150

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 2/2021

Autor:

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeași masura și celorlalți practicieni ai dreptului (magistrați, avocați, consilieri juridici), teoreticienilor și, de ce nu, studenților interesați de acest domeniu.

 

Numarul 2 este structurat astfel:

 

  1. Doctrina– cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele instituții din procedura de executare silita, precum și considerații privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

 

Emanuel Caliman-Habet, Ofelia Camelia Dobra – Citarea prin publicitate. Admisibilitate, competenta si temeinicie in faza executarii silite. O analiza jurisprudentiala

Patrick Gielen Digitalizarea procedurii civile de executare silita

George Magureanu, Georgiana-Marina Mogos  Consideratii privind implementarea digitalizarii si a dosarului  electronic in procedura executarii silite

Oxana Novicov Digitalizarea in executarea silita – Quo vadis?

Roman TalmaciProcedeele electronice si suporturile informatice utilizate in cadrul procedurii de executare silita in Republica Moldova. Analiza cadrului normativ

 

  1. Recursuri in interesul legii– aduce la cunoștința celor interesați deciziile obligatorii pronunțate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casație și Justiție, cu incidența asupra domeniului executarii silite, insoțite de note sau comentarii.

  

3 Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronunțate de catre Inalta Curte de Casație și Justiție cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde soluționarea pe fond a unor cauze, cu relevanța in domeniul executarii silite, insoțite de note sau comentarii.

 

  1. Decizii ale Curții Constituționale– aduce la cunoștința celor interesați deciziile pronunțate de catre Curtea Constituționala referitoare la excepții de neconstituționalitate a unor prevederi legale din domeniul executarii silite.

 

  1. Practica judiciara – cuprinde spețe relevante din practica instanțelor judecatorești in materia executarii silite, insoțite de note sau comentarii.

 

Revista romana de executare silita nr. 2/2021 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum