1541166448TGEPFF.jpg

Cod: 11086

ISBN: 1584-889201803

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 220

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 3/2018

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XV de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

In acest an, al Centenarului, sarbatorim implinirea a 100 ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, motiv pentru care revista va incerca sa evidentieze acest deosebit eveniment si sa includa in cele patru aparitii din acest an o sectiune intitulata Restitutio, in care va republica doctrina si jurisprudenta, adevarate lectii de drept si de istorie, apartinand primului an dintre cei care, totalizati, implinesc acest Centenar.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 3 este structurat in sase sectiuni:
1. Restitutio – in aceasta rubrica dedicata Anului Centenarului sunt republicate articole din doctrina si jurisprudenta apartinand primului an de dupa Marea Unire.
2. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:
Arina Dragodan – Necomunicarea legala a titlului de creanta catre contribuabil – motiv de nelegalitate a executarii silite invocat pe calea contestatiei la executare
Ioan Garbulet – Aspecte teoretice si practice privind predarea silita a altor imobile decat cele indicate in dispozitivul titlului executoriu
Eugen Huruba – Executorul judecatoresc si insolventa persoanei fizice
Ioan Les – Contestarea refuzului executorului judecatoresc de a indeplini un act de executare silita in sistemul procesual romanesc si in cel al Republicii Moldova. Un sumar examen comparativ
Amelia Singh – Raspunderea disciplinara a executorilor judecatoresti
3. Drept comparat – rubrica ce cuprinde articole care dezbat o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine:
Roman Talmaci, Radu Dubolari Stingerea obligatiei prin transmiterea in contul achitarii datoriei a bunului imobil
4. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
5. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.
6. Practica judiciara – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note

Revista romana de executare silita nr. 3/2018 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum