1549877517R4RMLF.png

Cod: 11087

ISBN: 1584-889201804

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 220

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 4/2018

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XV de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

In acest an, al Centenarului, sarbatorim implinirea a 100 ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania, motiv pentru care revista va incerca sa evidentieze acest deosebit eveniment si sa includa in cele patru aparitii din acest an o sectiune intitulata Restitutio, in care va republica doctrina si jurisprudenta, adevarate lectii de drept si de istorie, apartinand primului an dintre cei care, totalizati, implinesc acest Centenar.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

Numarul 4 este structurat astfel:

1. Restitutio – in aceasta rubrica dedicata Anului Centenarului sunt republicate articole din doctrina si jurisprudenta apartinand primului an de dupa Marea Unire.
2. Doctrina – cuprinzand articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu: Raluca Ioana HurubaContributii la studiul titlurilor executorii notariale
George-Alexandru Lazar, Nicolae-Horia TitClarificarea notiunii de titlu executoriu notarial
Ximena MoldovanPunerea in executare a unei creante garantate printr un contract de ipoteca. Aspecte de drept comparat
Silviu Dorin Schiopu – Evidenta activitatilor de prelucrare a datelor cu caracter personal efectuate in cadrul biroului de executor judecatoresc
Andreea TabacuSalvarea debitorului persoana juridica, supus executarii silite: insolventa
3. Drept comparat – rubrica ce cuprinde articole care dezbat o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine:
Stanislav Copetchi, Lilia LupascoExecutorul judecatoresc: subiect al infractiunii prevazute la art. 328 C. pen. al Republicii Moldova (excesul de putere sau depasirea atributiilor de serviciu)
4. Recursuri in interesul legii – aduce la cunostinta celor interesati deciziile obligatorii pronuntate in recurs in interesul legii de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu incidenta asupra domeniului executarii silite, insotite de note sau comentarii.
5. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.
6. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.
7. Practica judiciara – cuprinzand spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note

Revista romana de executare silita nr. 4/2018 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum