1585776029KM44LF.png

Cod: 11659

ISBN: 1584-889201904

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 155

Disponibilitate: in stoc

Revista romana de executare silita nr. 4/2019

Autor:

Revista romana de executare silita, revista deja cu traditie (este in anul XVI de la aparitie), se prezinta sub o forma noua, deosebit de atragatoare si atent ingrijita de redactori.

Revista romana de executare silita se adreseaza in primul rand celor ce exercita profesia de executor judecatoresc, dar in aceeasi masura si celorlalti practicieni ai dreptului (magistrati, avocati, consilieri juridici), teoreticienilor si, de ce nu, studentilor interesati de acest domeniu.

 

Numarul 4 este structurat astfel:

 

1. Doctrina – cuprinde articole, studii, eseuri despre diferitele institutii din procedura de executare silita, precum si consideratii privind aplicarea practica a normelor legislative din domeniu:

Ioan Garbulet – Cateva consideratii privind vanzarea la licitatie publica a unui imobil compus din mai multe apartamente

Ioan Leș, Eugen Huruba – Deschiderea procedurii de executare silita in materie civila

Radu-Mihai Necula – Ordonanta pronuntata de CJUE, in cauza C-75/19, cu privire la posibilitatea invocarii clauzelor abuzive in cadrul contestatiei la executare. Reviriment jurisprudential?

Andreea Elena Tabacu – Executarea silita sub cenzura judecatorului-sindic

Nicolae Horia Tit – Exercitarea rolului activ al judecatorului in cadrul procedurii de incuviintare a executarii silite

Madalina VoicanExecutorul judecatoresc este funcționar public. Pentru ca norma penala este prioritara la aplicare

 

2. Drept comparat – cuprinde articole care dezbat o problema teoretica sau practica din legislatia statelor straine:

Igor Coban – Termenul de contestare a actelor intocmite de executorul judecatoresc potrivit legislatiei Republicii Moldova

 

3. Hotarari prealabile pentru dezlegarea unor chestiuni de drept – cuprinde prezentarea deciziilor pronuntate de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la dezlegarea unor probleme de drept de a caror lamurire depinde solutionarea pe fond a unor cauze, cu relevanta in domeniul executarii silite, insotite de note sau comentarii.

 

4. Decizii ale Curtii Constitutionale – aduce la cunostinta celor interesati deciziile pronuntate de catre Curtea Constitutionala referitoare la exceptii de neconstitutionalitate a unor prevederi legale din domeniului executarii silite.

 

5. Practica judiciara – cuprinde spete relevante din practica instantelor judecatoresti in materia executarii silite, insotite de comentarii sau note.

 

Revista romana de executare silita nr. 4/2019 - Conducere

Alte numere ale revistei

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum