1349433952kBDV8.jpg

Cod: 6474

ISBN: 978-973-127-590-1

Editura:

Data aparitiei: 2012

Colectia:

Pagini: 394

Disponibilitate: rezervare

Actiunea in anularea hotararii Adunarii Generale a Actionarilor

Autor:

Lucrarea Actiunea in anularea hotararilor adunarii generale a actionarilor se adreseaza atat celor interesati de aspectele teoretice ale temei tratate (profesori, cercetatori, studenti), cat si practicienilor (judecatori, avocati, consilieri juridici).

Prima parte a lucrarii este cea predominant teoretica, aici sunt trasate, pentru prima data in literatura juridica romana din perioada de dupa 1989, liniile directoare ale unei teorii generale a societatii comerciale, cu accent pe trasaturile caracteristice ale actului de drept societar. De asemenea, sunt discernute elementele de natura contractuala si cele de natura institutionala din regimul juridic al societatii comerciale si este analizat modul in care acestea interactioneaza.

A doua parte a lucrarii este orientata inspre chestiunile practice ale temei, autorul prezinta si comenteaza o bogata si diversificata jurisprudenta recenta privind principalele subiecte de interes practic ale actiunii in anularea hotararilor A.G.A.: cauzele de nulitate si criteriile de distinctie a acestora, abuzul de majoritate, calitatea procesuala activa, termenul de introducere a actiunii, procedura de judecata, efectele admiterii actiunii etc. Cu privire la actiunile intemeiate pe abuz de majoritate, o atentie particulara este acordata rationamentului judiciar in solutionarea acestora si gradului optim de cercetare a relatiilor preexistente dintre actionari, autorul propunand si o solutie de iesire din dilema clasica control de legalitate/control de oportunitate in aceasta materie.

Avand in vedere aceste aspecte, lucrarea reprezinta un instrument util pentru practicieni si o lucrare de referinta pentru cei care se indeletnicesc cu reflectia asupra dreptului.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum