15525649783B96BA.png

Cod: 11748

ISBN: 978-606-39-0435-6

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 398

Disponibilitate: rezervare

Cercetare si interpretare criminalistica a urmelor biologice de natura umana

Autor:

Am incercat prin aceasta lucrare sa prezint stadiul la care a ajuns umanitatea la momentul actual in materia cercetarii urmelor biologice de natura umana și sa pun la dispoziția viitorilor juriști un repertoriu care nu se vrea exhaustiv, mai ales in condițiile in care un subiect atat de vast nu ar putea fi epuizat intr-o simpla lucrare științifica.

Punctul de plecare al lucrarii l-a constituit observația ca, deși fiecare specialitate dezvolta in profunzime partea care-i aparține, in cercetarea urmelor biologice de natura umana, juristul este cel care trebuie sa dețina toate informațiile pe care alte științe le ofera, folosindu-le in cadrul Criminalisticii, capatand astfel un caracter profund interdisciplinar.

De aici apare evidenta necesitatea existenței și perfecționarii continue a unui corp de specialiști juriști, dar și de polițiști, care sa susțina justiția și, mai ales, sa-și foloseasca toata priceperea și experiența in combaterea raului social, totul incepand cu aflarea adevarului.

Trebuie sa susțin cu tarie cum ca ambele domenii, științele criminalistice și legea, chemate in a aduce in lumina adevarul judiciar se gasesc in circumstanțe imperfecte. Intalnirile cu practicienii ambelor sfere de activitate mi-au demonstrat faptul ca prin examinarea literaturii de specialitate disponibile pe aceasta problematica, contactele existente intre diverși cercetatori ai ambelor laturi va duce la imbunatațirea sistemelor de aplicare a legii.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri