1562664127ZAALKE.png

Cod: 11908

ISBN: 978-606-39-0486-8

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 174

Disponibilitate: in stoc

Conferinta nationala. Dreptul muncii: trecut, prezent si perspective.

Autor:

Cea de a VIII-a ediție a Conferinței naționale de dreptul muncii, organizata de Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Lucian Blaga” din Sibiu, s-a desfașurat sub semnul Centenarului Marii Uniri care a reprezentat, in esența, exercitarea intr-o forma democratica a dreptului la autodeterminare naționala de catre populația majoritara a Transilvaniei și a conferit unirii acestei provincii cu Romania durabilitate și legitimitate.

Conferința naționala cu tema „Dreptul muncii: trecut, prezent și perspective” reprezinta conjugarea exigenței unui cadru propice transmiterii, stimularii și confruntarii ideilor creatoare cu recunoașterea contribuției unor personalitați la dezvoltarea dreptului muncii și securitații sociale, domeniu marcat de profunde transformari determinate de voința statala și cea a partenerilor sociali.

Colaborarea specialiștilor in domeniul muncii și securitații sociale din mediului universitar, Academia de Științe Juridice și Asociația „Societatea de Dreptul Muncii și Securitate Sociala” reprezinta un for de dezbateri care va permite o consolidare a dreptului muncii ca ramura autonoma a dreptului romanesc și deschide perspectiva promovarii și fundamentarii noilor forme de reglementare a instituțiilor juridice specifice acestui domeniu cu ample conotații in spațiul economic și social.

Mediul universitar reprezentat de cadrele didactice pasionate de aceasta ramura de drept genereaza o continua aprofundare a dreptului muncii și securitații sociale prin prisma modificarilor de viziune a relației de munca, individuala și colectiva, la nivel internațional, european și național care determina a permanenta reașezare a acesteia pe noi coordonate, dar menita sa ocroteasca cea mai importanta valoare a societații OMUL.

Asociația „Societatea de Dreptul Muncii și Securitate Sociala” reunește teoreticieni și practicieni de marca din domeniul dreptului muncii care iși propun sa contribuie la elaborarea de propuneri de lege ferenda pentru modificarea, completarea legislației muncii și securitații sociale, la organizarea de campanii de informare a publicului asupra actelor normative elaborate in domeniul relațiilor de munca și securitații sociale pentru ințelegerea necesitații respectarii și aplicarii acestora, pavaza a unei organizari stabile a societații romanești.

Prof. univ. dr. Ion Traian Ștefanescu și prof. univ. dr. Alexandru Athanasiu, membri ai Academiei de Științe Juridice, asigura liantul celor doua medii, universitar și asociativ, prin analiza riguroasa a instituțiilor juridice de dreptul muncii, prin clarificarea rolului legiuitorului și jurisprudenței in asigurarea ordinii de drept, argumentația devenind o arta in fundamentarea teoretica a propunerilor de lege ferenda și a soluțiilor practice recomandate.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri