1580814283DBG3LQ.png

Cod: 12331

ISBN: 978-606-39-0583-4

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 228

Disponibilitate: in stoc

Drept civil. Teoria generala a obligatiilor

Autor:

Cursul de teoria generala a obligațiilor are in vedere, in principal, dispozițiile conținute de noul Cod civil, precum și practica judiciara pertinenta.

 

Sunt conținute in lucrare referiri la dispozițiile din vechiul Cod civil, date fiind nevoile practice, pe rolul instanțelor de judecata fiind spețe in care aplicabile sunt dispoziții din respectivul Cod, in care se fac referiri la legile, doctrina și practica de drept comparat, in principal din arealele de drept care au servit ca model legiuitorului roman.

 

Volumul de fața abordeaza in detaliu tema obligațiilor, de la noțiunea de obligație civila pana la modul de stingere a acestora. Autorul pornește de la clasificarea și incheierea contractelor, pentru a putea interpreta fiecare categorie in parte. Un capitol important este dedicat actului juridic ca izvor de obligații, continuand cu fapta ilicita in caz de raspundere penala pentru fapta proprie sau pentru fapta altuia. De asemenea, autorul dezbate executarea silita in natura, dar și prin echivalent, precum și drepturile creditorului. De aici decurge, automat, transmisiunea obligațiilor, urmata de transformarea acestora și, nu in ultimul, rand, de modurile de stingere a obligațiilor. Sintetizand, lucrarea de fața atinge toate subiectele necesare pentru a aprofunda teoria generala a obligațiilor. In plus, fiecare capitol este completat de un test complex, utile pentru verificarea cunoștințelor acumulate pe aceasta tema.

Daniela Nae

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri