1605091218LLSDSD.png

Cod: 12755

ISBN: 978-606-39-0731-9

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 592

Disponibilitate: rezervare

Manual de drept penal. Partea generala. Editia a II-a

Autor:

Manualul de Drept penal – Partea generala – este o lucrare care analizeaza normele cuprinse in Partea generala a Codului penal din perspectiva doctrinara și jurisprudențiala. Alaturi de examinarea acestor norme juridice, cartea cuprinde și un titlu destinat aspectelor introductive privind materia dreptului penal.

            Cei care vor lectura lucrarea vor gasi informațiile necesare pentru a dobandi cunoștințele utile atat din perspectiva practica, cat și din punct de vedere teoretic. Cititorii iși vor putea forma o imagine de ansamblu si exhaustiva a normelor care reglementeaza aplicarea legii penale in timp si spatiu, instituția infracțiunii, instituția sancțiunilor de drept penal, instituția raspunderii penale (a persoanelor fizice și juridice) etc.  

            Cartea valorifica operele reprezentative ale doctrinei de specialitate, prezinta cazuri solutionate de organele judiciare, inclusiv decizii obligatorii pronunțate in materie penala de catre Inalta Curte de Casație și Justiție.

In plus, sunt examinate decizii relevante ale Curtii Constitutionale și ale Curtii Europene a Drepturilor Omului.          

            Manualul se adreseaza studentilor din invatamantul juridic romanesc, practicienilor dreptului, cercetatorilor de specialitate, legislatorilor, dar si tuturor persoanelor interesate de domeniul dreptului penal.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum