1564579711Z9P49B.png

Cod: 11941

ISBN: 978-606-39-0490-5

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 240

Disponibilitate: in stoc

Previzibilitatea legislatiei si jurisprudentei in materie penala

Autor:

Volumul de fata cuprinde lucrarile sectiunii de drept penal din cadrul Conferintei Internationale Bienale organizate la 2-3 noiembrie 2018 de catre Centrul de Cercetari in Stiinte Penale din cadrul Facultatii de Drept a Universitatii de Vest din Timisoara.

Prima parte concentreaza discutii in legatura cu extensiunea si intensiunea notiunii de previzibilitate in dreptul penal material, in timp ce a doua parte a volumului se refera la analiza efectelor imprevizibilitatii in domeniul dreptului procesual penal. Studiile publicate reprezinta atat abordari punctuale a anumitor institutii de expresie generala (reabilitarea, infractiunea omisiva, raspunderea persoanelor juridice, prescriptia), cat si evaluari ale continutului normativ al unor infractiuni din perspectiva caracterului previzibil (traficul de influenta, spalarea banilor, evaziunea fiscala). In materia procedurilor penale analizele au vizat arestul la domiciliu, calitatea de martor sau acordul de recunoastere a vinovatiei, fara a neglija cercetari dedicate intelegerii si explicatiei cauzelor imprevizibilitatii.

Editorii sunt constienti de necesitatea aprofundarii demersurilor grupate in acest volum in sensul dimensionarii corecte a manierei in care imprevizibilitatea afecteaza legislatia si jurisprudenta din Romania. In perspectiva, lansam promisiunea continuarii acestei directii de cercetare in viitor.

Centrul de Cercetari in Stiinte Penale
Timisoara, aprilie 2019

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum
EVOGPS
museum
casadetraduceri