159654151457PFTK.png

Cod: 12627

ISBN: 978-606-39-0675-6

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 190

Disponibilitate: in stoc

Prin lumea dreptului si a diplomatiei

Autor:

Lucrarea de fața nu reprezinta o incursiune științifica in lumea atat de fascinanta a dreptului și deopotriva de bogata și interesanta a diplomației, ci o incercare de prezentare a unor impresii și trairi ale autorului timp de o jumatate de secol. Marturisirile autorului au ca obiect o paleta larga de activitați, incepand de la cele legate de profesiile juridice cu incidența practica deosebita – avocatura, justiție, notariat – continuand cu activitatea parlamentara, cu cea diplomatica și cu cea universitara.

 

Ca orice demers memorialistic, și cel de fața poate cuprinde, in mod inevitabil sau chiar necesar, și unele reflecții sau judecați de ordin subiectiv. Intr-o societate atat de complexa și de imprevizibila – care se indreapta spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare – autorul s-a straduit sa ne ofere repere obiective despre lumea justiției, lumea diplomației și despre viața parlamentarului de la inceputul anilor ’90 ai secolului trecut.

 

Lucrarea cuprinde și unele reflecții, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constituție a Romaniei, dar și despre activitatea diplomatica desfașurata la peste 10.000 de km de țara.

 

Lucrarea „Prin Lumea Dreptului și a Diplomației” este destinata sa ofere și tinerilor, in special studenților de la facultațile de drept, repere semnificative despre frumusețea unor profesii juridice și despre nobila misiune de a-ți sluji națiunea prin promovarea și aplicarea legii cu devotament, abnegație și imparțialitate, caci nimic nu este „...mai durabil decat ceea ce este fondat pe adevar, justiție și virtute” (Antoine Claude Gabriel Jobert).

 

 

Cartea pe care ne-o ofera Profesorul Ioan Leș, intitulata „Prin lumea dreptului și a diplomației”, reprezinta o fascinanta incursiune pe taramurile sud-americane, relatata prin prisma experienței de diplomat a autorului, dar in același timp și o foarte interesanta analiza asupra evoluțiilor in materie juridica din țara noastra din ultimii 30 de ani, venita chiar din partea unui profesionist al dreptului, membru al Adunarii Constituante care a elaborat Constituția Romaniei postdecembriste. Un volum de amintiri, cugetari și reflecții care oglindesc o bogata experiența de viața și, mai ales, profesionala, intre paginile caruia cititorii au ocazia de a regasi teme atat de actuale și de importante pentru societatea romaneasca.  

         Mihai-Bogdan MARIAN      

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum