1601894484XRQ277.png

Cod: 13019

ISBN: 978-606-39-0701-2

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 490

Disponibilitate: in stoc

Starea justitiei. Culegere de articole, note si comentarii 2019 - 2020

Autor:

„Funcția de judecător  nu este infailibilă.

Exercițiul ei este și trebuie să fie supus examenului profesional și social. În fața acestui exercițiu societatea nu poate să rămână mută, căci, înainte de toate, obiectul exercitării funcției de judecător îl constituie ființa umană, cu toate atributele sale.

În aceste vremuri nedorite, judecătorii nu trebuie să-și uite menirea și puterea pe care o au, nu trebuie să-și exercite misiunea sub teama față de puterea politică, față de alte autorități sau instituții  «colegiale»,  care se vor a ști totul într-o discreție de fațadă”.

(din articolul „Lăsați-i pe judecători să judece. Misiunea judecătorilor în Casa justiției”, Capitolul III, par. 1).

Complexul volum „Starea justiției. Culegere de articole, note și comentarii – 2019-2020” semnat de prof. univ. dr. Marin Voicu aduce noutăți din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene într-un an important: 70 de ani de la formarea Consiliul Europei la (1950) și la 60 de ani de înființare a CEDO (1959), prezentând reformele structurale realizate și viitorul acestora în viziunea unor președinți ai Curții Europene. De asemenea, autorul dezbate un subiect des abordat și discutat în ultima perioadă: Statutul și cariera judecătorilor. Pensiile de serviciu – obiect de agresiune a puterii politice în ultimii 20 de ani. În completarea lucrării vine prezentarea conferințelor academice anuale de la Constanța, la care au luat cuvântul reputate personalități din domeniu. Lucrarea de față se încheie cu două interviuri din care aflăm lucruri interesante din activitatea profesorului Marin Voicu, autorul a numeroase volume de referință în domeniul justiției.

Luciana Răducanu

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum