Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare. Ediția a II-a

Picture 27 septembrie 2019 | 360 accesari

Vineri, 27 septembrie 2019, Editura Universul Juridic, în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea din București, organizează Conferința națională de drept civil. Familia. Dinamică și redimensionare, ediția a II-a.

Conferința va avea loc la Facultatea de Drept din București, Amfiteatrul 2, începând cu ora 09,00 (înscrierile), Bulevardul Mihail Kogălniceanu 36-46, București.

Organizatorii științifici ai conferinței sunt prof. univ. dr. Călina Jugastru și jud. dr. Ioan Ilieș Neamț.

Vor lua cuvântul (în ordine alfabetică):

- Prof. univ. dr., av. Marieta Avram, Facultatea de Drept,  Universitatea din București - „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu av. Cătălina-Ioana Mocanu)

- Asist. univ. dr., av. Marius Floare, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Repere istorice privind situația juridică a femeii în dreptul privat european”

- Conf. univ. dr., av. Oana Ghiță, Facultatea de Drept, Universitatea din Craiova - „Opinia copilului și alte probleme de drept, cu privire specială asupra cazului Sorina”

- Conf. univ. dr., jud. Codruța Hageanu, Facultatea de Drept, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu - „Din nou despre prestația compensatorie și dreptul la despăgubiri. Trecut și viitor sau între sancțiune și recompensă”

- Conf. univ. dr., av. Lucia Irinescu, Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași - „Copilul, un dar sau un drept?”

- Av. Bogdan Ionescu, arbitru pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Arad, arbitru pe lângă Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană - „Câteva considerații de ordin practic asupra dispozițiilor articolului 485 din noul Cod civil”

- Lect. univ. dr., av. Diana Ionescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Renunțarea la urmărirea penală și munca în folosul comunității în cazul minorilor. Un test important pentru justiția penală din România.”

- Conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara - „Familia prin contract” (temă prezentată împreună cu conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara)

- Av. Cătălina-Ioana Mocanu, Avocat în Baroul București - „De la Ana, la Caiafa: Interogații și soluții privind locuința alternantă a minorului” (temă prezentată împreună cu prof. univ. dr., av. Marieta Avram)

- Lect. univ. dr. Oana Mihăilă, Facultatea de Drept, Universitatea din Oradea - „Parteneriatele înregistrate între realitate și deziderat legislativ și social”

- Conf. univ. dr. Dan Andrei Popescu, Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Regimul matrimonial din perspectiva „celor din afară”. Repere de drept internațional privat ale opozabilității regimului”

- Jud. dr. Ioan Ilieș Neamț, Tribunalul Maramureș și colaborator extern al Facultății de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca - „Executarea silită a dreptului de a avea legături personale cu minorul. Iluzie sau realitate?”

- Conf. univ. dr., av. Lavinia Tec, Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara - „Familia prin contract” (temă prezentată împreună cu conf. univ. dr., notar public Adina R. Motica)

În cadrul conferinței va avea loc evenimentul de lansare a Revistei de Dreptul familiei nr. 1-2/2019 .

Acreditare INPPA Conferința este inclusă în programul de pregătire și perfecționare continuă a avocaților. Punctele de pregătire profesională se vor acorda după încheierea conferinței, în baza criteriilor de evaluare INPPA.

Lista privitoare la speakeri, temele acestora și agenda evenimentului se află în curs de confirmare și actualizare.

Taxa de participare este de 200 de lei + TVA și include:

– Participarea la toate sesiunile evenimentului;

– Participarea la pauza de cafea;

– Acces la Abonamentul Premium Universul Juridic pe o perioadă de 3 luni;

– Un exemplar din Revista de dreptul familiei nr. 1-2/2019.

Participanților la conferință le este oferit accesul la înregistrarea video la un preț preferențial de 100 de lei + TVA.

* Persoanele care au achitat taxa de participare, dar care, din motive obiective, nu mai pot participa la conferință, pot solicita returnarea banilor, cu cel puțin două zile (48 de ore) înaintea evenimentului, la adresa de e-mail: conferintele@universuljuridic.ro. Solicitările ulterioare nu vor fi luate în calcul, având în vedere costurile logistice aferente manifestării. Mulțumim pentru înțelegere. .

Pentru înscrieri: https://www.universuljuridic.ro/conferinta-nationala-de-drept-civil-familia/#formular

* Având în vedere prevederile legale în materia protecției datelor cu caracter personal, vă informăm că la evenimentul la care urmează să participați există posibilitatea să se realizeze filmări/fotografii. Totodată, este posibil ca aceste materiale să fie transmise live și în reluare pe universuljuridic.ro, precum și promovate pe site-urile și pe rețelele noastre de socializare – Facebook, Twitter, Google+ și Instagram.

Prin completarea prezentului formular, prin plata taxei de participare și prin participarea dumneavoastră la eveniment, vă exprimați acordul față de filmarea/fotografierea și posibila apariție a imaginii dumneavoastră în materialele filmate/fotografice, destinate diseminării pe canalele arătate.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM