Conferința „Provocări pentru industria It&C din România”

Picture 28 iunie 2019 | 341 accesari

Acces liber la un eveniment de referință

Ministrul Comunicațiilor deschide conferința „Provocări pentru industria IT&C din România”

Grupul Universul Juridic și Camera de Comerț și Industrie a Muncipiului București, cu sprijinul ANIS și ANCOM, în parteneriat cu Kaspersky Lab și Wolters Kluwer România, organizează evenimentul „Provocări pentru industriile IT&C din România” în data de 28 iunie 2019, în Aula Carol I a Palatului CCIB.

Este o încercare ambițioasă de a obține, prin acest eveniment, o imagine actualizată a situației din domeniul sectoarelor software & servicii și telecomunicații din perspectiva celor mai recente prefaceri care țin de introducerea noilor tehnologii, a tranzacțiilor recente (fuziuni și achiziții), investiții, noi reglementări de ordin legislativ, fiscal și juridic.

În pofida unor predicții care anunță încetinirea creșterii economiei mondiale în 2019, presiunea exercitată de inovațiile din domeniul IT&C și de planurile asumate de marii jucători globali va determina companiile să-și continue investițiile și repoziționările organizaționale, generând o creștere globală a industriei IT de 4-6%.

Chiar dacă instabilitatea politică și fiscală a indus un oarecare pesimism în mediul de afaceri românesc, creșterea va fi continua și în acest an, susținută de exporturi. Această tendință se poate observa și din previziunile diviziei de software a Deutsche Bank cu privire la sectorul IT&C din România, care anticipează o nouă dublare a contribuţiei la PIB acestor industrii până în anul 2025, de la 6% la 12%.

Dorim ca prin evenimentul propus, la care invităm reprezentanți de prim rang ai autorităților, administrației centrale, jucători majori de pe piața IT&C, analiști și furnizori de produse, servicii și echipamente, să conturăm un sinopsis și un roadmap de urmat pentru industriile vizate, o platformă viabilă de comunicare și networking între toți participanții legați indisolubil pe acest parcurs.

Reiterăm problemele curente, reformulăm întrebările prioritare ale momentului, căutându-le răspuns, prefigurăm, cu sprijinul lectorilor și invitaților, soluții de supraviețuire și dezvoltare.

Agenda evenimentului9.00-9.30: Înregistrarea participanților, welcome coffee
9.30-11.30: Sesiunea I
Alexandru Petrescu – Ministrul Comunicațiilor – „Pe drumul industriei IT&C către 10% din PIB”
Gabriela Mechea – director executiv ANIS – „Performanțe și constrângeri în industria de software și servicii
Nicolae Oacă – consultant independent Telecom, „Așteptări pe piața de telecomunicații din România”
Eugen Schwab-Chesaru – Managing Director, CEE, Pierre Audoin Consultants – „Tendințe și Oportunități pentru industria IT din România”
Adrian Măntoiu – CEO Wolters Kluwer Romania, Gabriel Ungureanu – Director Executiv – Primul AI legal din România
12.30 -13.00: Pauză de cafea, networking
13.00-13.45: Sesiunea a doua
 Bogdan Pismicenco – Territory Sales Manager pentru România, Bulgaria și Republica Moldova, Kaspersky Lab – „Securitatea IT – extremă urgență
George Rusu – președintele Forumului pentru Inteligență Artificială și Robotică (FAIR) – Câtă inteligență artificială există în România?
13.45-14.30: Masă de prânz, networking 

Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile, cu confirmări prealabile, până pe 27 iunie 2019, la adresele: mircea.fica@universuljuridic.ro

cristian.pavel@universuljuridic.ro

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM