17123057023HD4Z9.png

Cod: 16007

ISBN: 978-606-39-1480-5

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 516

Disponibilitate: in stoc

20 baterii de subiecte pentru concursuri de admitere in profesia de grefier

Autor:

Lucrarea a fost conceputa ca un instrument inedit, menit sa faciliteze recapitularea și structurarea informațiilor la materiile Drept procesual penal, Drept procesual civil, Organizare judiciara pentru cei deja inițiați în aceste materii, prin conceperea de grile și spețe dupa modelul tipurilor de subiecte formulate la concursurile de admitere la Școala Naționala de Grefieri, dar și prin oferirea de raspunsuri explicate.


Cuprinsul lucrarii

Lucrarea este structurata în 3 parți. Prima parte cuprinde 20 de baterii de teste dupa modelul tipurilor de subiecte formulate la concursurile de admitere la Școala Naționala de Grefieri, iar în partea a doua pot fi gasite baremele cu raspunsurile și explicațiile aferente. Cea de-a doua parte cuprinde cele 20 de bareme aferente bateriilor de teste, fiecare grila din cadrul testelor putând avea ca raspuns corect o varianta și fiind oferite explicații inclusiv cu privire la motivele pentru care o anumita varianta nu este corecta din cadrul grilelor incluse în bateriile de teste, iar în cazul materiei Organizare judiciara existând și trimiteri la noua legislație ce va intra în vigoare în iulie 2024. Cea de-a treia parte cuprinde 5 baterii de teste și bareme aferente exclusiv din materia Organizare judiciara, concepute pe baza noii legi ce reglementeaza statutul personalului auxiliar, respectiv Legea nr. 11/2024, care va intra în vigoare în iulie 2024.


Puncte forte

Lucrarea poate fi foarte utila pentru cei care se pregatesc de concursurile de admitere în profesia de grefier, permițând o recapitulare rapida și structurata a materiilor Drept procesual penal, Drept procesual civil, Organizare judiciara și o autoevaluare. Multiplele explicații oferite în cadrul raspunsurilor, împreuna cu limbajul accesibil și caracterul structurat al explicațiilor faciliteaza, de asemenea, procesul de învațare și recapitulare. Totodata, grilele, spețele și întrebarile conceptuale, împreuna cu raspunsurile și explicațiile oferite, permit o autoanaliza a nivelului in care a fost însușita materia, dar și o familiarizare cu tipurile de subiecte și managementul timpului necesar pentru rezolvarea acestor subiecte similare celor care se concep la concursurile de admitere în profesia de grefier.

Lucrarea este realizata de un colectiv de judecatori cu vasta experiența practica inclusiv în ceea ce privește conceperea de subiecte pentru concursurile de admitere în profesia de grefier sau de promovare în cadrul acestei profesii.

 

Publicul ținta

Lucrarea se adreseaza:

-candidaților care se pregatesc pentru admiterea la SNG;

-practicienilor.

 

DESPRE AUTORI:

Mihai-Paul Cozma

- judecator la Curtea de Apel București - Secția a II-a penala, judecator delegat cu executarea hotarârilor penale;

- Studii: absolvent al Facultații de Drept din cadrul Universitații din București; absolvent al Institutului Național al Magistraturii.

 

Alina Petronela Moșneagu

- formator colaborator la Institutul Național al Magistraturii, la materiile Drept penal, Drept procesual penal, respectiv Drept constituțional;

- formator la Școala Naționala de Grefieri la disciplinele Proces penal – Judecata în procesul penal, respectiv Cooperare judiciara internaționala în materie penala;

- judecator la Curtea de Apel București;

- Studii: absolventa a Facultații de Drept din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, precum și a programelor de master „Dreptul european” și a celui de studii aprofundate în Drept internațional public și privat din cadrul aceleiași universitați; absolventa a Institutului Național al Magistraturii.

 

Doinița-Luminița Nițu

- judecator la Curtea de Apel București – Secția a II-a Penala;

- Studii: absolventa a Institutului Național al Magistraturii; cursuri postuniversitare de Criminologie, Facultatea de Drept, Universitatea din București; absolventa a Facultații de Drept „Simion Barnuțiu”, Universitatea din Sibiu.

 

Adrian Pacurar

- judecator la Curtea de Apel București – Secția a II-a Penala;

- Studii: absolvent al Institutului Național al Magistraturii; studii universitare de masterat la disciplina Științe penale, Facultatea de Drept, Universitatea din București; absolvent al Facultații de Drept, Universitatea din București.

 

Luminița-Cristina Stoica

- formator la Școala Naționala de Grefieri, disciplinele Procesul civil – Judecata în procesul civil, respectiv Drepturile omului – aspecte civile;

- judecator la Curtea de Apel București;

- Studii: absolventa a Facultații de Drept din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; absolventa a Institutului Național al Magistraturii.

 

Laura Toma-Dauceanu

- judecator la Curtea de Apel București; lector universitar la Facultatea de Drept a Universitații din București;

- Studii: studii universitare de doctorat în cotutela, Facultatea de Drept, Universitatea din București și Panthéon-Sorbonne, Université Paris, absolvite cu distincția summa cum laude; studii universitare de masterat, la disciplina Drept privat general, Panthéon-Sorbonne, Université Paris; absolventa a Institutului Național al Magistraturii.

 

Bogdan Florin Voinescu

- judecator la Curtea de Apel București – Secția a II-a Penala; formator colaborator în cadrul Institutului Național al Magistraturii, la materia Drept constituțional;

- Studii: absolvent al Institutului Național al Magistraturii; absolvent al Facultații de Drept din cadrul Universitații din Craiova.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum