1637680235G3HFX9.jpg

Cod: 13628

ISBN:

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 300

Disponibilitate: in stoc

Agenda avocatului 2022. Editie spiralata

Autor:

Agenda este împărțită astfel:

I. Jurnal de Instanță și opis corespunzător cauzelor gestionate

II. Calendar 2022

III. Termene de judecată 2023

IV. Zile de sărbători legale 2022

V. Obligații profesionale periodice

VI. Informații relevante

 

I. JURNALUL DE INSTANȚĂ

Jurnalul de Instanță este expresia activității practice întreprinse de avocat. Născut din dorința de a aduna într-un cadru unitar toate notele și consemnările volante, aflat în prezent la a treia ediție, îmbunătățită conform sugestiilor utilizatorilor, Jurnalul răspunde atât dezvoltării profesionale, cât și plăcutei nostalgii aduse de reme­morarea experiențelor noastre. Fiind unul dintre pilonii pe care se sprijină Agenda Avocatului, Jurnalul de Instanță a revoluționat nu doar piața editorială, ci în special modul de organizare practică a avocatului litigant. Este, în alte cuvinte, una dintre principalele resurse ale succesului.

 

Recomandări privind utilizarea

1. Prima pagină a fiecărei fișe este menită să înglobeze termenele de judecată acordate într-o cauză determinată, precum și observațiile avocatului (i) înainte de termen, (ii) în timpul ședinței de judecată și (iii) după termen.

2. Pagina secundă a fiecărei fișe este destinată creionării pledoariei finale, cu o formă tripartită: petitul, principalele argumente și concluziile. Sunt evidențiate, deopotrivă, cheltu­ielile de judecată, data pronunțării soluției și consemnarea succintă a acesteia. Introspecția este provocată prin secțiunea finală în care vor fi notate, în legătură cu expunerea pledoariei și dezbaterile finale: (i) aspectele pozitive, (ii) aspectele critice și (iii) sugestiile formulate în scopul îmbunătățirii prestațiilor viitoare.

3. Citatele unice pentru fiecare pagină au fost atent culese pentru a oferi inspirație cotidiană și recomandări exprimate de unele dintre cele mai autorizate voci ale universului juridic, în general, și ale constelației avocațiale, în special.

4. După împlinirea unor intervale temporale determinate – spre exemplu, trimestrial, semestrial sau anual –, recomandăm parcurgerea și analiza fișelor completate, atât sub aspect statistic, cât mai ales din prisma dezvoltării abilităților profesionale. În timp, Jurnalul de Instanță va deveni o oglindă fidelă a observațiilor și evoluției avocatului.

5. Un opis destinat indicării cauzelor și fișelor corespondente deschide Jurnalul de Instanță, facilitând consultarea rapidă a elementelor de interes.

6. În noua ediție, filele sunt prinse într‑o spiră care permite răsfoirea ușoară și îndoirea agendei. Coperta este cartonată și rezistentă, special concepută pentru utilizări frecvente.

7. Într-o eventuală structură disponibilă în varianta premium, după epuizarea filelor, un nou set al Jurnalului de Instanță va putea fi achiziționat și încorporat în Agenda Avocatului.

 

Aveți sugestii? Aveți atenția noastră

Cunoscând faptul că activitatea avocațială răspunde constant unor provocări dintre cele mai diverse, vor fi apreciate în mod deosebit recomandările și sugestiile pe care utilizatorii le vor trimite la adresa de corespondență electronică redactie@universuljuridic.ro.

Acestea vor fi analizate și, după caz, pot constitui temeiuri ale unor ediții viitoare îmbunătățite.

La fel ca fiecare avocat în parte, Jurnalul de Instanță și Agenda Avocatului își găsesc sensul în permanenta căutare și implementare a celor mai bune versiuni.

 

II. CALENDAR 2022

spațiu generos optimizat pentru a nota termenele de judecată și întâlnirile zilnice

- separarea clară a celor trei perioade diurne: dimineața, după-amiaza, seara

- marcarea corespunzătoare a vacanței judecătorești

- pentru fiecare săptămână, doua secțiuni dedicate sarcinilor prioritizate, conforme recomandărilor celor mai buni experți în productivitate: Urgent/Nu este urgent; Important/Nu este important.

 

III. TERMENE DE JUDECATĂ 2023

Pagina dedicată la finalul calendarului pentru notarea termenelor de judecată acordate la începutul anului viitor.

 

IV. ZILE DE SĂRBĂTORI LEGALE 2022

Pagina dedicată exclusiv enumerării sărbătorilor legale în care activitatea instanțelor este suspendată, pentru a facilita organizarea activităților personale.

 

V. OBLIGAȚII PROFESIONALE PERIODICE

O filă cuprinzând obligațiile profesionale periodice incluzând polița de asigurare profesională, taxele datorate UNBR și Baroului, precum și douăsprezece secțiuni pentru consemnarea veniturilor lunare necesare pentru calcularea contribuției la Casa de Asigurări a Avocaților, cu referințe privind cota datorată și plafonul incident.

 

VI. INFORMAȚII RELEVANTE

Date relevante (adrese, numere de telefon, numere de fax, program de lucru) despre instanțe, parchete, administrații financiare, inspectorate de poliție, oficii ale registrelor comerțului, precum și ale altor instituții și autorități publice, conturi ale trezoreriilor din țară, taxe judiciare de timbru.

 

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum