1637680235G3HFX9.jpg

Cod: 13628

ISBN:

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 300

Disponibilitate: in stoc

Agenda avocatului 2022. Editie spiralata

Autor:

Agenda este imparțita astfel:

I. Jurnal de Instanța și opis corespunzator cauzelor gestionate

II. Calendar 2022

III. Termene de judecata 2023

IV. Zile de sarbatori legale 2022

V. Obligații profesionale periodice

VI. Informații relevante

 

I. JURNALUL DE INSTANȚA

Jurnalul de Instanța este expresia activitații practice intreprinse de avocat. Nascut din dorința de a aduna intr-un cadru unitar toate notele și consemnarile volante, aflat in prezent la a treia ediție, imbunatațita conform sugestiilor utilizatorilor, Jurnalul raspunde atat dezvoltarii profesionale, cat și placutei nostalgii aduse de reme­morarea experiențelor noastre. Fiind unul dintre pilonii pe care se sprijina Agenda Avocatului, Jurnalul de Instanța a revoluționat nu doar piața editoriala, ci in special modul de organizare practica a avocatului litigant. Este, in alte cuvinte, una dintre principalele resurse ale succesului.

 

Recomandari privind utilizarea

1. Prima pagina a fiecarei fișe este menita sa inglobeze termenele de judecata acordate intr-o cauza determinata, precum și observațiile avocatului (i) inainte de termen, (ii) in timpul ședinței de judecata și (iii) dupa termen.

2. Pagina secunda a fiecarei fișe este destinata creionarii pledoariei finale, cu o forma tripartita: petitul, principalele argumente și concluziile. Sunt evidențiate, deopotriva, cheltu­ielile de judecata, data pronunțarii soluției și consemnarea succinta a acesteia. Introspecția este provocata prin secțiunea finala in care vor fi notate, in legatura cu expunerea pledoariei și dezbaterile finale: (i) aspectele pozitive, (ii) aspectele critice și (iii) sugestiile formulate in scopul imbunatațirii prestațiilor viitoare.

3. Citatele unice pentru fiecare pagina au fost atent culese pentru a oferi inspirație cotidiana și recomandari exprimate de unele dintre cele mai autorizate voci ale universului juridic, in general, și ale constelației avocațiale, in special.

4. Dupa implinirea unor intervale temporale determinate – spre exemplu, trimestrial, semestrial sau anual –, recomandam parcurgerea și analiza fișelor completate, atat sub aspect statistic, cat mai ales din prisma dezvoltarii abilitaților profesionale. In timp, Jurnalul de Instanța va deveni o oglinda fidela a observațiilor și evoluției avocatului.

5. Un opis destinat indicarii cauzelor și fișelor corespondente deschide Jurnalul de Instanța, facilitand consultarea rapida a elementelor de interes.

6. In noua ediție, filele sunt prinse intr‑o spira care permite rasfoirea ușoara și indoirea agendei. Coperta este cartonata și rezistenta, special conceputa pentru utilizari frecvente.

7. Intr-o eventuala structura disponibila in varianta premium, dupa epuizarea filelor, un nou set al Jurnalului de Instanța va putea fi achiziționat și incorporat in Agenda Avocatului.

 

Aveți sugestii? Aveți atenția noastra

Cunoscand faptul ca activitatea avocațiala raspunde constant unor provocari dintre cele mai diverse, vor fi apreciate in mod deosebit recomandarile și sugestiile pe care utilizatorii le vor trimite la adresa de corespondența electronica redactie@universuljuridic.ro.

Acestea vor fi analizate și, dupa caz, pot constitui temeiuri ale unor ediții viitoare imbunatațite.

La fel ca fiecare avocat in parte, Jurnalul de Instanța și Agenda Avocatului iși gasesc sensul in permanenta cautare și implementare a celor mai bune versiuni.

 

II. CALENDAR 2022

spațiu generos optimizat pentru a nota termenele de judecata și intalnirile zilnice

- separarea clara a celor trei perioade diurne: dimineața, dupa-amiaza, seara

- marcarea corespunzatoare a vacanței judecatorești

- pentru fiecare saptamana, doua secțiuni dedicate sarcinilor prioritizate, conforme recomandarilor celor mai buni experți in productivitate: Urgent/Nu este urgent; Important/Nu este important.

 

III. TERMENE DE JUDECATA 2023

Pagina dedicata la finalul calendarului pentru notarea termenelor de judecata acordate la inceputul anului viitor.

 

IV. ZILE DE SARBATORI LEGALE 2022

Pagina dedicata exclusiv enumerarii sarbatorilor legale in care activitatea instanțelor este suspendata, pentru a facilita organizarea activitaților personale.

 

V. OBLIGAȚII PROFESIONALE PERIODICE

O fila cuprinzand obligațiile profesionale periodice incluzand polița de asigurare profesionala, taxele datorate UNBR și Baroului, precum și douasprezece secțiuni pentru consemnarea veniturilor lunare necesare pentru calcularea contribuției la Casa de Asigurari a Avocaților, cu referințe privind cota datorata și plafonul incident.

 

VI. INFORMAȚII RELEVANTE

Date relevante (adrese, numere de telefon, numere de fax, program de lucru) despre instanțe, parchete, administrații financiare, inspectorate de poliție, oficii ale registrelor comerțului, precum și ale altor instituții și autoritați publice, conturi ale trezoreriilor din țara, taxe judiciare de timbru.

 

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum