16324701984X7R4P.png

Cod: 13725

ISBN: 978-606-39-0860-6

Editura:

Data aparitiei: 2021

Colectia:

Pagini: 540

Disponibilitate: in stoc

Contractul standard in afaceri. O perspectiva de law and economics.

Autor:

DESCRIERE

Lucrarea abordeaza conceptul standardizarii contractuale dintr-o perspectiva larga, dincolo de limitele instituite in dreptul intern. Adaptand cu succes realitațile economice paradigmelor dreptului afacerilor, lucrarea prezinta un caracter practic sporit, precum și un punct de plecare in adaptarea la noile exigențe in materie de drept și economie.

 

CUPRINS

Lucrarea cuprinde noua mari capitole structurate in trei parți. Prima parte ofera o analiza preliminara a contractului din punct de vedere juridic și o introducere in mecanismele economice prezente in standardizarea contractelor in afaceri. A doua parte pașește in sfera internaționala, oferind o perspectiva larga a contractului standard in dreptul internațional și european. Aceasta parte reunește valoroase opinii ale marilor specialiști din dreptul american și din dreptul continental. Lucrarea culmineaza cu cea de-a treia parte, dedicata contractului standard in dreptul roman. Mecanismele prezentate și chestiunile abordate in primele doua parți conduc spre aceasta analiza temeinica a contractului standard, avand aptitudinea sa ridice probleme și sa propuna soluții viabile in cuprinzatorul context al standardizarii contractelor.

 

PUNCTE FORTE

Valorificand o ampla bibliografie naționala și straina, lucrarea este apta sa ofere o sursa consistenta de idei și opinii. Autorul iși motiveaza afirmațiile folosindu-se de referințe importante ale științelor juridice și economice pe plan global, oferind, in același timp, și o privire critica asupra unor aspecte desuete sau dificil de pus in practica. De asemenea, lucrarea se bucura de un set vast de jurisprudența, atat a instanțelor romanești, cat și a instanțelor din alte state sau de pe alte continente. De asemenea, jurisprudența instanțelor europene a fost valorificata prin argumente și comentarii valoroase, oferind o perspectiva atractiva unui subiect atat de important in realitatea actuala.

 

PUBLIC ȚINTA

Lucrarea se adreseaza profesioniștilor in drept, in special practicienilor in dreptul afacerilor, oferind opinii și propunand soluții in diferite aspecte ale obiectului din studiul elaborat. De asemenea, existand o legatura indisolubila intre drept și economie, lucrarea reprezinta un instrument util atat pentru domeniul juridic, cat și pentru domeniul economic, fiind relevant practicienilor din ambele specializari.

DESPRE AUTOR

Dan-Adrian Caramidariu- asistent universitar doctor la Facultatea de drept din cadrul Universitații de Vest din Timișoara; avocat in Baroul Timiș

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum