1698828824RSDCC5.png

Cod: 15357

ISBN: 978-606-39-1377-8

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 408

Disponibilitate: in stoc

Conventia Europeana a Drepturilor Omului. Curs universitar. Editia a III-a, revazuta si adaugita

Autor:

Lucrarea Convenția europeana a drepturilor omului. Curs universitar, ediția a III-a, revazuta și adaugita, reprezinta un instrument de familiarizare cu drepturile și libertațile prevazute de Convenția europeana pentru apararea drepturilor omului și a libertaților fundamentale și de protocoalele sale adiționale, precum și cu modul in care acestea au fost interpretate de Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Cursul se adreseaza atat studenților care doresc sa se familiarizeze cu drepturile și libertațile consacrate de Convenție și de protocoalele adiționale, auditorilor de justiție de la Institutul Național al Magistraturii, avocaților stagiari care urmeaza cursurile Institutului Național pentru Pregatirea și Perfecționarea Avocaților, cat și tuturor practicienilor dreptului interesați de aprofundarea domeniului. In acest sens, pe langa analiza drepturilor și libertaților, cititorul interesat are la dispoziție numeroase note de subsol cu referiri jurisprudențiale, unde aspectele enunțate sunt tratate pe larg. Lucrarea are un pronunțat caracter practic, punand accent pe interpretarea pe care instanța de la Strasbourg o da drepturilor și libertaților proclamate de Convenție și de protocoalele adiționale.

Prezentul curs completeaza informațiile cuprinse in edițiile din 2021 și 2022, prin actualizarea jurisprudenței și analiza Protocoalelor 15 și 16 intrate in vigoare, precum și a art. 17 și art. 18 din Convenție, care au generat, in special in ultimii ani, o jurisprudența bogata.

Jurisprudența analizata a fost actualizata pana la data de 10 octombrie 2023.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum