1670933608S7Z9BW.png

Cod: 14556

ISBN: 978-606-39-1001-2

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 336

Disponibilitate: in stoc

Daunele morale in asigurarea obligatorie de raspundere civila auto - 2022

Autor:

Legiuitorul roman a lasat instanțelor judecatorești sarcina de a cuantifica daunele morale cuvenite victimelor accidentelor de circulație. Aceasta libertate a generat o practica neunitara și imprevizibila in stabilirea daunelor morale, afectandu-i pe toți cei implicați (beneficiari ai despagubirilor, asiguratori și chiar instanțe).

In acest context, prezenta lucrare se concentreaza asupra jurisprudenței instanțelor din Romania in stabilirea daunelor morale in cazul asigurarii de raspundere civila auto (RCA) in incercarea de a structura anumite repere in acest domeniu atat de imprevizibil și cu o doza accentuata de subiectivism. In baza unei analize detaliate a jurisprudenței relevante din Romania din perioada 2012-2019, lucrarea vizeaza aspecte importante in acest domeniu, de la cuantumul daunelor morale pana la principalele reguli și criterii de stabilire a valorii daunelor morale.

In cautarea unor soluții de imbunatațire a reglementarii și practicii actuale de stabilire a cuantumului daunelor morale in cazul asigurarii RCA in Romania, lucrarea prezinta și jurisprudența relevanta a Curții Europene a Drepturilor Omului și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, dar și modalitatea de stabilire a daunelor morale in cateva state europene (Marea Britanie, Germania, Italia, Spania și Franța).

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum