16703267986XTA5M.png

Cod: 14554

ISBN: 978-606-39-1169-9

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 464

Disponibilitate: in stoc

Drept administrativ. Volumul I. Ediția a IV-a

Autor:

Descriere

Lucrarea a fost conceputa ca un instrument de studiu pentru studenții și masteranzii de la facultațile de profil juridic sau administrativ.

 

Cuprinsul lucrarii

Lucrarea este structurata in 20 capitole, organizate in trei parți. Prima parte cuprinde noțiunile generale cu un caracter introductiv necesare oricarui curs de drept administrativ. Sunt prezentate in cuprinsul acestei parți aspectele conceptuale privind administrația publica și dreptul administrativ, normele și izvoarele dreptului administrativ, elementele și clasificarea raporturilor de drept administrativ. A doua parte este dedicata organizarii administrației publice, reprezentand o cercetare aprofundata asupra organizarii, funcționarii, atribuțiilor și raspunderii autoritaților administrației publice, atat de la nivel central, cat și local. In cuprinsul acestei parți, o atenție speciala a fost acordata problemelor generale privind organizarea administrației publice, precum și evoluției istorice a acestei organizari din perioada moderna și pana in prezent. Ultima parte are in vedere noțiunea de funcție publica și statutul juridic al funcționarului public, astfel cum este prevazut in reglementarea actuala.

 

Puncte forte

Lucrarea valorifica o ampla bibliografie, fiind evidenta preocuparea autorului de a prezenta principalele opinii și teorii exprimate in doctrina cu privire la instituțiile administrative. O parte din aceste opinii sunt abordate intr-o maniera critica, cu sublinierea elementelor de divergența și asumarea unei perspective personale. Fiind destinata in primul rand studenților, lucrarea este construita intr-un limbaj accesibil, textul fiind structurat pe capitole, secțiuni și paragrafe in scopul delimitarii ideilor esențiale. In afara de aspectele doctrinare, autorul a fost preocupat și de impactul modificarilor normative recente, astfel incat lucrarea corespunde și acestor exigențe.

 

Publicul-ținta

Lucrarea se adreseaza studenților care studiaza disciplina Drept administrativ, practicienilor din sfera profesiilor juridice, personalului din administrația publica și, nu in ultimul rand, tuturor celor interesați de fenomenul administrației publice.

 

Despre autor

Dan Constantin Mața – conferențiar universitar doctor la Facultatea de Drept din cadrul Universitații „Alexandru Ioan Cuza” din Iași; avocat in Baroul Iași.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum