1591350541ABDXQW.png

Cod: 12540

ISBN: 978-606-39-0613-8

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 332

Disponibilitate: in stoc

Dreptul familiei. Bibliografie selectiva

Autor:

Lucrarea Dreptul familiei. Bibliografie selectivă se dovedește a fi, în primul rând, un sprijin și un instrument în cercetarea științifică, în activitatea didactică, precum și în practica de zi cu zi. În al doilea rând, lucrarea oglindește evoluția istorică a relațiilor de familie din țara noastră, putând fi urmărite și posibilele sau eventualele influențe externe determinate de evoluția istorică sau de factorii politici, sociali ori economici care au fluctuat de-a lungul vremurilor.

 

 Cercetând volumul de față ne putem da seama că secolul al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea au reprezentat pentru dreptul familiei o reală „renaștere”, nu numai datorită publicării unor monografii și studii care tratau probleme particulare sau generale (care se regăsesc cuprinse în acest indice), ci și datorită faptului că această perioadă a dus la (re)chestionarea naturii înseși a dreptului familiei și, prin aceasta, a naturii și a valabilității instituțiilor fundamentale ale acestuia.

 

Criteriile de ordonare a referințelor bibliografice se regăsesc pe două segmente. Primul este cel al ordinii alfabetice a autorilor. Din punct de vedere tematic bibliografia este selectată în contextul principalelor instituții ale dreptului familiei: căsătoria, filiația, adopția, autoritatea părintească și obligația legală de întreținere.

 

Utilitatea informativă și aria largă a destinatarilor oferă lucrării un loc aparte în peisajul publicistic. Dezideratul cuprinderii universului bibliografic reprezentativ al dreptului familiei este optim realizat în această primă ediție, care urmează a se îmbogăți în pas cu realizările științifice ale autorilor. Rostul indicelui bibliografic de dreptul familiei este de a fi, între altele, memoria timpului juridic.

Prof. univ. dr. Călina Jugastru

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum