16457934895LZD6E.png

Cod: 13961

ISBN: 978-606-39-0986-3

Editura:

Data aparitiei: 2022

Colectia:

Pagini: 604

Disponibilitate: in stoc

Dreptul muncii, editia a VIII-a, revazuta si adaugita - 2022

Autor:

Elaborarea acestei ediții a Cursului universitar de dreptul muncii a fost determinata de dinamica accentuata a modificarilor legislative care privesc aceasta ramuraa de drept. Explicațiile și analizele facute in acest curs sunt clare și sintetice, avand la baza referințe bibliografice relevante și bogate.

In lucrare se analizeaza aspecte importanate ale relațiilor de munca, plecand de la definirea și izvoarele acestei ramuri de drept, continuand cu principiile sale, dialogul social, organizațiile patronale și sindicale, contractul colectiv de munca, conflictele de munca, formarea profesionala, incheierea contractului individual de munca, executarea și incetarea lui. S-au avut in vedere și raspunderea disciplinara a salariaților, dar și raspunderea patrimoniala a lor.

Jurisdicția muncii este prezentata pornindu-se de la normele de drept comun reglementate in Codul de procedura civila, dar și de la normele speciale reglementate in Codul muncii și Legea nr. 62/2001 a dialogului social.

Prezenta lucrare se adreseaza studenților, masteranzilor, dar și altor persoane interesate de materia relațiilor de munca.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

21490.jpg
museum
museum