1708341514HFXKK2.png

Cod: 15733

ISBN: 978-606-39-1438-6

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 328

Disponibilitate: in stoc

Finanțarea intreprinderilor start-up. Analiza juridica

Autor:

Tema lucrarii abordeaza o perspectiva juridica a surselor de finantare moderne utilizate in afacerile antreprenoriale inovatoare, prin analiza comparativa a diferitelor sisteme de drept, si incercarea de adaptare a institutiilor specifice, in mediul juridic autohton, traditionalist-continental.

In contextul majorarii influentei acestor afaceri in economia mondiala, abordarea juridica apare ca iminent necesara pentru dezvoltarea coerenta a ecosistemului acestor finantari. In acest sens, lucrarea analizeaza atat principalele instrumente juridice utilizate de catre investitori in tranzactiile incheiate cu societatile beneficiare ale fondurilor, cat si principalele modalitati de finantare intalnite in mediul antreprenorial, precum cele realizate de catre investitori business angels, prin platformele de crowdfunding, si cele realizate prin intermediul fondurilor de capital de risc.

Abordarea are in vedere atat modalitatile de utilizare, caracteristicile proceselor, ale finantatorilor si ale societatilor beneficiare, cat si structura juridica a tranzactiilor sau perspectiva legislatiei specifice incidente.

Partea finala a lucrarii este dedicata guvernantei intreprinderilor de tip start-up, influentata in mod semnificativ de catre modalitatile de finantare utilizate si influenta tehnologiilor de varf asupra dreptului societar.

Subiectul, in aceasta forma, este abordat pentru prima data la nivel national, iar publicul tinta este format atat din profesionisti ai dreptului, din mediul academic sau practicieni, cat si din  antreprenori, fondatori de start-upuri sau investitori in astfel de intreprinderi. 

Despre autor

Mihai Carabas – cadru didactic asociat, Facultatea de Drept, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (2023-prezent); avocat, Baroul Cluj (2011-prezent); arbitru, Curtea de Arbitraj International de pe langa Camera de Comert si Industrie Cluj (2017-prezent).

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum