1700653979XNPGES.png

Cod: 15388

ISBN: 978-606-39-1173-6

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 324

Disponibilitate: in stoc

Imbogațirea fara justa cauza

Autor:

Imbogațirea fara justa cauza reprezinta un fapt juridic licit in care averea unei persoane este sporita pe seama averii altei persoane, fara a exista un temei legal pentru aceasta. Acest aspect devine o sursa de obligații, deoarece beneficiarul creșterii patrimoniului este obligat sa restituie ceea ce a obținut in mod neadecvat. Aceasta poate include rambursarea cheltuielilor necesare și utile efectuate de custode, restituirea sumelor platite fara justificare sau contravaloarea serviciilor de care o persoana a beneficiat in mod injust. Acțiunea in restituirea imbogațirii fara justa cauza poate fi inițiata doar in situațiile in care exista o legatura intre creșterea averii unei persoane și diminuarea averii celeilalte, iar reclamantul nu dispune de nicio alta opțiune legala pentru recuperarea prejudiciului suferit, fie din contract, delict sau alte aspecte juridice.

Cuprinsul lucrarii

Deciziile reținute spre publicare sunt semnificative, nu doar prin modul in care o dispoziție legala este interpretata de judecatori, ci și prin relevanța lor practica.

Puncte forte

Lucrarea pune in evidența deciziile judiciare care au abordat probleme legate de imbogațirea fara justa cauza, oferind cititorilor exemple concrete și ilustrand modul in care instanțele au interpretat și sancționat acest fapt juridic.

Public ținta

Cunoașterea acestor decizii reprezinta un stimulent pentru cercetarea juridica, constituind un mijloc rapid și eficient de documentare atat pentru practicieni, cat și pentru teoreticieni, dar și un motiv de reflecție in perspectiva unor viitoare reglementari legislative in materie.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum