1670251393PZWLNG.png

Cod: 14644

ISBN: 978-606-39-1148-4

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 270

Disponibilitate: in stoc

Infracțiunile economice și de corupție. Comentarii și jurisprudența

Autor:

Descriere

 

Cartea prezinta incursiuni in problemele de interes actual privind infracțiunile economice și de corupție, in special așa cum aceste probleme sunt reliefate de jurisprudența.

 

Cuprinsul lucrarii

 

Lucrarea este structurata in doua titluri. Sub titlul „infracțiuni economice” sunt tratate acele infracțiuni contra patrimoniului din Codul penal sau acele infracțiuni din legile speciale care au legatura cu afacerea, definita tradițional ca ințelegere intre parteneri in scopul reciproc al obținerii de profit.

Sub titlul „infracțiuni de corupție” sunt tratate infracțiunile de corupție propriu-zise din Codul penal, infracțiunile asimilate infracțiunilor de corupție din Legea nr. 78/2000, fiind prezentata și o analiza speciala a abuzului in serviciu și a problematicii conflictului de interese.

 

Puncte forte

 

Lucrarea se remarca printr-o abordare riguroasa a infracțiunilor analizate, abordare care are in vedere textul de lege, apoi comentariile selectate, iar ulterior se indica jurisprudența relevanta.

Autorul s-a folosit de profesia de avocat, fapt ce se poate vedea din modul in care este scrisa cartea, cu o orientare spre identificarea de aparari posibile de invocat și spre menționarea unor soluții de achitare din practica judiciara.

 

Public-ținta

 

Publicul ținta este format din consilierii juridici ai corporațiilor și bancilor, reprezentanții firmelor preocupați de legalitatea activitaților profesionale, și, in general, practicienii dreptului penal.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum