17078334399FCPHB.png

Cod: 15567

ISBN: 978-606-39-1315-0

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 258

Disponibilitate: in stoc

Institutia libertatii

Autor:

 

Prin paginile acestei carți captivante, cititorii sunt invitați într-o calatorie intelectuala ce dezvaluie genealogia libertații, iluziile atotconsimțamântului și rasturnarile conceptuale în interpretarea drepturilor individuale.

„Instituția libertații” este mai mult decât o simpla carte de drept; este o contribuție semnificativa la filosofia dreptului și la teoria generala a dreptului, aducând în prim-plan dilemele contemporane ale libertații individuale și ale demnitații umane într-o societate în continua transformare.

În aceasta carte, Muriel Fabre-Magnan exploreaza complexitatea dreptului în contextul protejarii și instituirii libertații individuale. Profesoara la Universitatea Paris 1 – Panthéon-Sorbonne și cercetatoare de renume în domeniul dreptului civil, Fabre-Magnan dezvolta o analiza exhaustiva a relației dintre libertate, demnitate și drept. Lucrarea sa, tradusa acum și în limba româna, ofera o perspectiva unica asupra modului în care dreptul poate fi folosit pentru a institui și proteja libertatea individuala în societatea contemporana.

Autoarea demonteaza preconcepțiile tradiționale și exploreaza noile provocari ale dreptului în raport cu libertatea și demnitatea umana. Cartea abordeaza teme sensibile precum consimțamântul, casatoria între persoane de același sex și avortul, oferind analize critice și soluții jurisprudențiale relevante.

„Instituția libertații” este o lectura indispensabila pentru cei care doresc sa înțeleaga mai bine interacțiunea complexa dintre drept și libertate în lumea moderna și modalitațile prin care dreptul poate fi folosit pentru a asigura și proteja valorile fundamentale ale individului în societate.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum