17059265859AE76J.png

Cod: 15561

ISBN: 978-606-39-1396-9

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 380

Disponibilitate: in stoc

Malpraxisul medical. Particularitatile raspunderii civile medicale. Jurisprudenta interna relevanta. Malpraxisul profesiilor liberale.

Autor:

   „Malpraxisul medical. Particularitațile raspunderii civile medicale. Jurisprudența interna relevanta. Malpraxisul profesiilor liberale” este o lucrare care vine sa acopere un spațiu inca insuficient explorat al doctrinei judiciare romanești și anume raspunderea pentru malpraxisul medical ca și forma a raspunderii profesionistului.

   „Malpraxisul” reprezinta o exercitare defectuoasa a profesiei, o eroare profesionala. Incercand sa definim malpraxisul, putem afirma ca  este fapta ilicita savarșita cu vinovație, in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, generatoare de prejudicii și care atrage raspunderea civila a personalului medical și a furnizorului de produse și servicii medicale, sanitare și farmaceutice.

   Jurisprudența romaneasca este inca una extrem de saraca și pentru ca, de multe ori, se ajunge in fața instanței doar in urma presiunii mediatice a unor cazuri de culpa medicala. Este evident ca acolo unde exista activitate umana exista și greșeala. Ceea ce intereseaza nu este infierarea celui care a greșit, ci indemnizarea celui care a suferit. Acesta este și rostul asigurarilor de raspundere civila profesionala. De a acoperi posibilele și inerentele greșeli ale practicii medicale. Pentru ca este de necontestat ca exista deja o apetența a pacienților, pentru generarea unor litigii de malpraxis, atunci cand sunt nemulțumiți de serviciile medicale, inclusiv in situațiile in care personalul medical și-a indeplinit toate obligațiile asumate.

 

Cuprinsul lucrarii:

Cuprinsul carții „Malpraxisul medical. Particularitațile raspunderii civile medicale. Jurisprudența interna relevanta. Malpraxisul profesiilor liberale” include urmatoarele capitole principale: Raportul juridic medic-pacient, Natura juridica a relației medic-pacient, Temeiul juridic al raspunderii civile medicale, Particularitațile raspunderii civile medicale, Malpraxisul medical. Jurisprudența interna relevanta, Malpraxisul altor profesii.

 

Puncte forte:

  • Cartea ofera o perspectiva complexa asupra malpraxisului medical, combinand elemente din medicina, drept și etica profesionala.
  • Lucrarea include o examinare aprofundata a cazurilor relevante de malpraxis din Romania, oferind perspective valoroase pentru practicienii din domeniul juridic și medical.
  • Lucrarea dlui. Nasui ofera recomandari și propuneri pentru imbunatațirea cadrului legal actual, indreptate spre prevenirea și gestionarea eficienta a cazurilor de malpraxis.

 

Public ținta:

Cartea este recomandata tuturor celor interesați de acest subiect și in mod special medicilor și juriștilor practicanți, cu speranța ca le va fi de un real folos și ca va genera noi reflecții și cercetari in aceasta materie.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum