1699595704Y4BEPC.png

Cod: 15402

ISBN: 978-606-39-1350-1

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 152

Disponibilitate: in stoc

Manualul tanarului avocat stagiar sau un altfel de OEPA

Autor:

Te-ai saturat sa fii mereu avocatul diavolului in sala de judecata? E timpul sa iți iei cariera in propriile maini cu „Manualul Tanarului Avocat Stagiar”! Acest ghid esențial te va invața cum sa jonglezi cu cariera de avocat ca un adevarat Harvey Specter al Romaniei.

Vrei sa știi cum sa impresionezi judecatorii fara sa apelezi la teatralitate? Sau cum sa iți pastrezi calmul cand clientul tau iți spune ca a „uitat” sa menționeze un detaliu minor, cum ar fi... un alibi? Afla toate acestea și multe altele citind aceasta carte!

De la arta negocierii pana la decodarea limbajului corporal al judecatorilor, aceasta carte este manualul de supraviețuire urbana pentru orice avocat stagiar sau orice avocat in general care vrea sa devina stapanul salii de judecata.

Nu lasa ca toga sa te traga in jos! Fii gata sa iți incepi cariera cu dreptul... la propriu și la figurat! Comanda/citește acum și transforma sala de judecata in propria ta scena!

Cuprinsul lucrarii:

Navigheaza prin complicatul labirint al legii cu o carte care nu se teme sa abordeze cu umor și acuratețe provocarile intampinate de avocații la inceput de drum. Fie ca este vorba de arta de a te imbraca pentru succes sau de a negocia primul tau contract, „Manualul Tanarului Avocat Stagiar” iți deschide porțile cunoașterii printr-o varietate de subiecte esențiale. De la fiscalitate și contabilitate, prezentate ca o tragicomedie in trei acte, la importanța unei notificari-somații bine plasate și misterul obținerii unei autorizații de construcție, fiecare capitol este o treapta in ascensiunea ta profesionala. Acest manual te inarmeaza cu sfaturi despre cum sa gestionezi prima saptamana, primul client, și chiar și cum sa suporți frustrarile și stresul inerente profesiei. Iți ofera, de asemenea, o privire asupra viitorului avocaturii și te insoțește pas cu pas in construirea unei imagini demne pentru profesia de avocat, abordand chiar și subiecte mai delicate precum sexismul in avocatura și modalitați de combatere a plictiselii. In cele din urma, aceasta carte nu este doar un manual, ci un companion de nadejde pe masura ce navighezi prin apele, adesea furtunoase, ale carierei juridice.

Puncte forte:

„Manualul Tanarului Avocat Stagiar” se distinge prin abordarea sa pragmatica și directa, conceputa pentru a „echipa” avocații incepatori cu instrumentele necesare pentru a naviga cu succes in complexitatea lumii juridice. Un punct forte al carții este realismul cu care trateaza provocarile profesiei, oferind strategii aplicabile și exemple concrete care transforma teoria abstracta in practica viabila. Un alt aspect remarcabil este umorul fin cu care sunt prezentate situațiile des intalnite in practica juridica, facand din invațare un proces placut și memorabil.

Mai mult decat atat, cartea exceleaza in oferirea unei perspective multidimensionale asupra avocaturii, cuprinzand nu doar tehnicile de argumentare și negocieri, ci și elemente esențiale de auto-ingrijire și dezvoltare personala indispensabile pentru o cariera de lunga durata. Accentul pus pe dezvoltarea personalitații avocatului, conștientizarea bias-urilor, precum și sfaturile pentru echilibrarea vieții profesionale cu cea personala sunt de neprețuit. Aceasta lucrare nu se limiteaza la a fi un simplu manual, ci se afirma ca un mentor in forma scrisa, ghidand cititorii cu o mana ferma și un zambet prietenos prin labirintul uneori intimidant al carierei juridice.

Public ținta:

Aceasta carte este un reper pentru tanarul avocat stagiar care pașește cu incantare, dar și cu o doza de incertitudine, in arena juridica. Este ideala pentru absolvenții proaspeți de drept, dornici sa-și așeze temeliile unei cariere solide, și pentru avocații la inceput de drum care cauta sa imbunatațeasca nu doar cunoștințele juridice, ci și sa-și dezvolte abilitațile de negociere și relaționare.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum