1696428012MMNG4Q.png

Cod: 15337

ISBN: 978-606-39-1345-7 

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 200 (aproximativ )

Disponibilitate: in stoc

Organizarea și exercitarea profesiei de avocat

Autor:

Cuprinsul lucrarii

Cursul Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, structurat pe 12 unitați de invațare, prezinta intr-o forma sintetica, ușor accesibila, principalele repere ale organizarii și exercitarii profesiei de avocat, astfel cum acestea se desprind din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Statutul profesiei de avocat, aprobat prin Hotararea nr. 64/2011 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din Romania, și Codul deontologic al avocatului roman, aprobat prin Hotararea nr. 268/2017 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din Romania.

Puncte forte

Printre punctele forte ale lucrarii se numara modalitatea sistematizata de prezentare a materiei, de natura sa faciliteze studenților asimilarea celor mai importante aspecte ale organizarii avocaturii, precum și caracterul actual al informațiilor transmise, fiind avuta in vedere legislația la zi. In același timp, lucrarea este elaborata cu luarea in considerare a tematicii și bibliografiei stabilite de Uniunea Naționala a Barourilor din Romania pentru susținerea examenului de admitere in profesia de avocat.

Totodata, ofera studenților posibilitatea de autoevaluare, prin rezolvarea grilelor de la sfarșitul fiecarei unitați de invațare.

Abordand intr-o maniera structurata principalele aspecte ale organizarii și exercitarii avocaturii, lucrarea reprezinta un instrument util și facil in ințelegerea și aprofundarea materiei studiate.

Public-ținta

Lucrarea de fața se adreseaza, in principal, studenților la drept care au in programa materia Organizarea și exercitarea profesiei de avocat și, in special, celor care susțin examen de admitere in avocatura.

Despre autoare

Luminița Criștiu-Ninu – lector univ. dr., Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu din București; judecator, Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum