1508504007MVj96.jpg

Cod: 400629

ISBN: 978-606-673-924-5; 978-606-39-0135-5; 978-606-673-515-5

Editura:

Data aparitiei: 2017

Colectia:

Pagini: 224; 232; 152

Disponibilitate: rezervare

PACHET: Elogiul iubirii, Elogiul adevarului si Elogiul Tacerii

Autor:

1. Elogiul iubirii.
Lucrarea „Elogiul iubirii” descrie ipostazele iubirii – filosofica, sociala, morala, juridica, etica si estetica –, precum si multitudinea atributelor iubirii, sensibilitatea si construirea ei, diversitatea tipologica obiectuala.

Iubirea este cea mai mare valoare originara, cu care ne inzestreaza natura, un dar fundamental al conditiei de a fi, este cel mai inalțator sentiment uman, universal, liant al viului si al unitatii cosmice, forta de coeziune a societatii umane. Este cea mai inalta expresie a spiritului uman.

Iubirea devine, inca de la inceputuri, o tema dominanta manifestata treptat, in evolutia formelor artei si literaturii. Este intalnita, de asemenea, in filozofie, etica si estetica, in mituri si in mesajele biblice, in ideea de a da un sens vietii, existentei umane. Ea pune in valoare legile naturii, ale biologicului si ale societatii; in acelasi timp neaga rationalitatea si gandirea logica.


2. Elogiul adevarului.
Lucrarea Elogiul adevarului aduce, in primul rand, un elogiu acestei valori fundamentale care ne calauzeste viata, dupa care urmeaza o prezentare sumara a conceptului sub aspectul evolutiei, tipologiei, complementaritatii valorilor, ca si a metodelor, mijloacelor si procedurilor specifice, incheindu-se cu prezentarea multiperspectivala a catorva adevaruri speciale.
Este un demers indraznet, o incercare ce presupune o aplecaciune metafizica asupra fenomenului, meditatie si reflectie filosofica si psihosociala, rationala si cultica, de constiinta si moralitate.


3. Elogiul Tacerii
O carte dedicata tacerii este unica in literatura stiintifica contemporana. De altfel, domnul academician Vasile Stanescu ne-a obisnuit de ani buni cu aparitii editoriale – teme si mod de abordare – absolut remarcabile: Spre o noua treapta de civilizatie, Spatiul public, Drumul spre libertate. De la cunoasterea senzoriala la transcunoastere si altele.

Lucrarea Elogiul Tacerii prezinta: ipostazele, semnificatiile, contextele si determinarile tacerii, precum si unele modele de dialog nonverbal (taceri speciale).

Surprinzatoare prin continut si conotatii, tipologie si fenomenologie, cartea se impune ca o lectura ce necesita singuratate, meditatie si reflectie, intelegere si regasire, intelepciune si empatie.

Este o carte de idei provocatoare, care necesita, deci, o lectura dedicata si o predispozitie multireferentiala si multiperspectivala.

Lucrarea Elogiul Tacerii intereseaza, fara exceptie, toate categoriile de varsta si de profesii, pe toti cei care inteleg ca, in primul rand, este necesar sa se cunoasca pe sine, pe toti cei care considera ca au inca mult de invatat de la viata, natura si semeni, adica intereseaza pe toti.

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum