1606377682EDPGH3.png

Cod: 402134

ISBN: 978-606-39-0721-0; 978-606-39-0722-7

Editura:

Data aparitiei: 2020

Colectia:

Pagini: 760; 996

Disponibilitate: in stoc

Pachet: Tratat de drept procesual civil. Volumul I si Volumul II. Editia a II-a. 2020

Autor:

Pachetul contine:

1. Tratat de drept procesual civil. Vol. I. Editia a II-a. - Principii si institutii generale; - Judecata in fata primei instante

Noua ediție a Tratatului realizeaza o investigație ampla a instituțiilor procedurale, cu un accent particular pe jurisprudența relativ bogata care a intervenit la nivelul instanțelor judecatorești și al instanței de control constituțional. Iar din acest punct de vedere sunt relevante investigațiile realizate cu referire la noile orientari jurisprudențiale ale instanței supreme in privința restrangerii competenței acesteia in materie de recurs. Unele intervenții ale instanței constituționale au implicat și ele modificari de substanța, cu deosebire in materia competenței și a reprezentarii convenționale a persoanelor fizice și juridice.

Volumul I al Tratatului realizeaza o cercetare aprofundata și a celorlalte modificari normative realizate prin adoptarea Legii nr. 310/2018. Investigația autorilor, majoritatea dintre ei teoreticieni și practicieni ai dreptului, nu a ignorat nici cele mai recente evoluții normative din alte țari și nici doctrina reprezentativa publicata pana la data apariției prezentului volum.

Nadajduim ca modul de abordare și de analiza a instituțiilor procedurale in cuprinsul acestui volum va reprezenta un reper important pentru practicienii dreptului și pentru absolvenții facultaților noastre de drept.

2. Tratat de drept procesual civil. Vol. II. Editia a II-a. -Caile de atac; - Dispozitii privind asigurarea unei practici judiciare unitare; - Procedurile speciale; - Executarea silita; - Procesul civil international

Volumul de fața cuprinde o analiza ampla a unor instituții de o importanța cardinala pentru soarta procesului civil, iar abordarea promovata de autori se raporteaza in mod necesar la soluțiile jurisprudențiale promovate in ultimii cinci ani de instanțele noastre judecatorești, dar și de catre Curtea Constituționala.

De la apariția ediției precedente a Tratatului au intervenit modificari legislative importante, unele chiar spectaculoase, care au condus la reconsiderarea unor instituții procedurale. Iar asemenea modificari de substanța au vizat nu doar caile de atac, ci și materia executarii silite și unele proceduri speciale. Toate acestea au format obiectul unei analize aprofundate. In privința procesului civil internațional au fost evidențiate in mod deosebit noile reglementari adoptate la nivel internațional și la nivelul Uniunii Europene.

Autorii nadajduiesc ca și acest al doilea volum va fi util tuturor celor care, cu devotament, responsabilitate și pasiune, slujesc justiția romaneasca, dar și absolvenților facultaților de drept, care se pregatesc pentru o cariera juridica importanta. Poate ca a sosit momentul sa reflectam și noi asupra constatarilor unui jurist și filozof francez, care remarca, in urma cu aproape doua secole, ca „…in America omul nu asculta niciodata de un alt om, ci asculta de justiție sau de lege” (Alexis de Tocqueville, Despre Democrație in America, Ed. Humanitas, București, 2017, p. 150).

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum