17059946535MLKT7.png

Cod: 15544

ISBN: 978-606-39-1387-7

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 200

Disponibilitate: in stoc

Prin lumea dreptului și a diplomației, ediția a II-a, revazuta și adaugita

Autor:

Lucrarea de fața nu reprezinta o incursiune științifica in lumea atat de fascinanta a dreptului și deopotriva de bogata și interesanta a diplomației, ci o incercare de prezentare a unor impresii și trairi ale autorului timp de o jumatate de secol.

Cuprinsul lucrarii:

Marturisirile autorului au ca obiect o paleta larga de activitați, incepand de la cele legate de profesiile juridice cu incidența practica deosebita – avocatura, justiție, notariat și continuand cu activitatea parlamentara, cu cea diplomatica și cu cea universitara.

Lucrarea cuprinde și unele reflecții, mai mult sau mai puțin cunoscute, despre perioada de elaborare a Proiectului de Constituție a Romaniei, dar și despre activitatea diplomatica desfașurata la peste 10.000 km de țara.

Puncte forte:

Ca orice demers memorialistic, și cel de fața poate cuprinde, in mod inevitabil sau chiar necesar, și unele reflecții sau judecați de ordin subiectiv. Intr-o societate atat de complexa și de imprevizibila – care se indreapta spre globalizare sau, poate, spre antiglobalizare –, autorul s-a straduit sa ne ofere repere obiective despre lumea justiției, lumea diplomației și despre viața parlamentarului de la inceputul anilor ’90 ai secolului trecut.

Public ținta:

Lucrarea „Prin lumea dreptului și a diplomației” este destinata sa ofere și tinerilor, in special studenților de la facultațile de drept, repere semnificative despre frumusețea unor profesii juridice și despre nobila misiune de a-ți sluji națiunea prin promovarea și aplicarea legii cu devotament, abnegație și imparțialitate, caci nimic nu este „mai durabil decat ceea ce este fondat pe adevar, justiție și virtute” (Antoine Claude Gabriel Jobert).

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum