1708342263N9DWD7.png

Cod: 173487

ISBN: 978-606-39-1451-5

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 370 (aproximativ )

Disponibilitate: rezervare

Procedura insolvenței in cazul grupului de societați in Romania

Autor:

Prezenta lucrare cuprinde o analiza detaliata a normelor privind insolventa in cazul grupului de societati in Romania și a modului in care legislatia actuala raspunde provocarilor specifice insolventei unui grup de societati, atat din perspectiva creditorilor, cat și din perspectiva membrilor grupului de societati.

Publicul tinta și cuprinsul lucrarii

Aceasta lucrare este destinata atat practicienilor, cat și teoreticienilor. Astfel, lucrarea  cuprinde atat o analiza punctuala a modului in care a fost implementata in dreptul roman coordonarea procedurilor de insolventa ale membrilor grupului de societati, ofera diferite solutii la anumite probleme practice, cat și o trecere in revista a practicii judiciare relevante și a modului in care instantele au aplicat prevederile adoptate de legiuitor in domeniul insolventei membrilor grupului de societati. Nu in ultimul rand, lucrarea propune redefinirea conceptului de grup de societati, aceasta continand totodata multiple propuneri de lege ferenda.

Puncte forte

Consideram ca obiectul cercetarii are in prezent o importanta practica deosebita. In evolutia economica actuala, grupurile de societati sunt din ce in ce mai prezente, astfel incat, in mod inevitabil, procedurile de insolventa ce implica membrii grupurilor de societati vor deveni frecvente, iar modul in care aceste proceduri evolueaza influenteaza intr-un mod covarșitor mediul economic și social intern. Exista astfel o necesitate reala privind conturarea, interpretarea si clarificarea conceptelor și notiunilor tehnice introduse in aceasta materie.

            Apreciem ca prezenta lucrare este prima din doctrina nationala care are ca obiect principal de studiu realizarea unei analize globale și detaliate a normelor privind insolventa in cazul grupului de societati in Romania, a practicii judiciare in domeniu și a modului in care legislatia actuala raspunde provocarilor specifice insolventei unui grup de societati.

Despre autor

Dan-Andrei Coldea – formator titular de formare initiala al Institutului National pentru Pregatirea și Perfectionarea Avocatilor – Centrul Teritorial Cluj, disciplina Drept comercial (2022-prezent); avocat in cadrul Baroului Cluj (2013-prezent).

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum