1701182425JGWTZW.png

Cod: 15400

ISBN: 978-606-39-1318-1

Editura:

Data aparitiei: 2023

Colectia:

Pagini: 154

Disponibilitate: in stoc

Puterea educației financiare

Autor:

Despre autor. Pe Alexandru Dinu, autorul carții „Puterea educației financiare”, il cunosc de peste 25 de ani. Este licențiat in Management și master in Managementul Serviciilor de Sanatate (Academia de Studii Economice din București), consultant financiar, acreditat de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (A.S.F.), și antreprenor/intraprenor.   

Despre lucrare. Din perspectiva celui calificat in psihologie, apreciez, totodata, ca prezenta lucrare transmite justa constatare, de iz de asemenea psihologic, ca obiceiurile financiare, ca orice obiceiuri comportamentale, constituie apanajul unor modele de formare a personalitații in perioada copilariei și a adolescenței, care include și latura caracterului, unul dintre factorii determinanți ai comportamentului financiar, acestea impregnandu-se in subconștientul copilului, ca, mai tarziu, respectivul, aflandu-se in postura decidentului financiar, sa le aplice similar celor invațate, traite și conturate. De aceea, prin prezenta carte, nu se subliniaza doar constatarea cu pricina, ci se și indeamna la conștientizare, la acțiune și la imbunatațirea obiceiurilor pe acest plan, astfel incat efectele inregistrate in privința nivelului de trai și a situației calitații vieții sa inceapa sa se optimizeze.

Cuprinsul lucrarii. Pe langa informațiile, argumentele cu privire la educarea comportamentului financiar și recomandarile de optimizare a vieții financiare, cartea „Puterea educației financiare” este, pe alocuri, se poate spune, și de psihologie, iar referirile la piramida trebuințelor, creata de catre psihologul umanist Abraham Maslow, precum și transpunerea acesteia in piramida educației financiare, capitol in care se prezinta și experimentul care vizeaza capacitatea de rabdare și autocontrol, realizat de catre psihologul american Walter Mischel, in perioada in care era profesor la Universitatea Stanford, confirma aceasta conexiune aflata intre cele doua domenii.

Puncte forte și publicul-ținta. Ca redactor al carții, am remarcat stilul informal și limbajul „vorbit”, cel ușor de parcurs, apropiat de cititor și concentrat pe mesaj, autorul ținandu-se departe de aspectul formal și rigid al majoritații carților de specialitate. Acesta nu a aplicat principiul potrivit caruia „carțile din carți se scriu”, ci a preferat sa impartașeasca experiența sa practica in domeniul educației și al consultanței financiare, sa iși auto-exemplifice conduita financiara ante- și post-practica in respectiva materie și sa ofere recomandari concrete cu privire la optimizarea comportamentului financiar, efectul real reliefat, in cazul aplicarii acestora, fiind acela al creșterii nivelului de trai al omului obișnuit, al celui care se confrunta cu greutați ori lipsuri, al celui care s-a blocat in nevoi și dorințe neindeplinite și care a uitat nu atat drumul catre succes neaparat, ci calea catre o viața tihnita, al celui care nu are, deși ar fi putut sau ar putea sa aiba mai mult. In acest substrat consta adevarata utilitate a carții.

 

Andrei-Daniel Matei, redactorul carții și autorul Postfeței

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum