1555100893DN7AGD.png

Cod: 11801

ISBN: 978-606-39-0392-2

Editura:

Data aparitiei: 2019

Colectia:

Pagini: 570

Disponibilitate: in stoc

Raspunderea contractuala. O analiza juridica si economica

Autor:

„In a doua parte a enunțului secțiunii 1 din primul titlu al lucrarii, autorul iși pune – de fapt, pune –, aparent pe buna dreptate, intrebarea: «De ce, din nou, despre raspunderea contractuala?». Prin aceasta intrebare, autorul deschide inseși premisele abordarii actuale și originale a materiei cercetate; aceasta deoarece el ințelege sa examineze tema raspunderii contractuale nu in sensul ei restrans de posibilitate juridica aflata la indemana creditorului pentru a obține daune-interese in caz de neexecutare a obligațiilor asumate de debitorul sau, ci prin prisma unui sens mai larg al acestei noțiuni, anume acela de ansamblu de remedii disponibile pentru creditor in caz de neexecutare fara justificare a obligațiilor contractuale.

In ceea ce privește conținutul, dupa ce, in primul titlu al lucrarii, autorul evidențiaza argumentele și premisele cercetarii, intr-un al doilea titlu, el analizeaza raspunderea contractuala și sistemul remediilor in caz de neexecutare a obligațiilor contractuale. Titlul al III-lea este consacrat analizei implicațiilor practice ale concepției infațișate privitoare la raspunderea civila contractuala in sens larg. In concluziile cuprinse in titlul al IV-lea, autorul arata ca, in concepția sa, dintr-o perspectiva teoretica, alcatuirea conceptuala a unui sistem coerent al remediilor ce stau la indemana creditorului in caz de neexecutare fara justificare a obligației contractuale reclama, «in locul fragmentarii artificiale a consecințelor neexecutarii, ințelegerea acestora ca reprezentand un ansamblu funcțional», in favoarea caruia pledeaza argumente de ordin istoric, economic și juridic, toate dezvoltate pe larg in cuprinsul carții.

Concepția autorului privitoare la analiza juridica și economica a raspunderii civile contractuale este temeinic argumentata pe parcursul cercetarii, atat din punct de vedere teoretic, cat și sub aspectul evaluarii consecințelor ei practice. Am putea spune ca surprinde oarecum caracterul de eseu al acestei cercetari, dar ca aceasta o face nu numai originala, ci și interesanta, scrisa cu un cu totul remarcabil caracter științific și didactic. In orice caz, prin cercetarea efectuata pe parcursul acestei lucrari, inclinațiile autorului spre cercetarea științifica sunt demonstrate cu prisosința.”

Prof. univ. dr. emerit Corneliu Birsan

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum