17059936139Y2LK4.png

Cod: 15546

ISBN: 978-606-39-1394-5

Editura:

Data aparitiei: 2024

Colectia:

Pagini: 216

Disponibilitate: in stoc

Schimbarea de sex in actele de stare civila

Autor:

Lucrarea domnului avocat Bogdan Ionescu este primul demers monografic din literatura de specialitate naționala pe acest subiect.

Un demers cu atat mai temerar cu cat subiectul aici tratat este unul extrem de delicat, deosebit de sensibil, de important, la nivel atat individual, cat și social.

Lucrarea ofera o analiza detaliata și cuprinzatoare a procesului juridic implicat in schimbarea de sex in actele de stare civila, abordand provocarile și ambiguitațile existente in legislația actuala.

Cuprinsul lucrarii:

In cuprinsul lucrarii, valorificand inclusiv ample referințe de drept comparat, autorul propune, de lege ferenda, un solid cadru legislativ pentru schimbarea de sex in actele de stare civila, a fortiori cu cat cadrul legislativ național de lege lata a fost deja considerat de catre Curtea de la Strasbourg ca „fiind neclar și, prin urmare, neprevizibil”.

Nu in ultimul rand, lucrarea iși propune ca prin ineditele referințe și explicații oferite sa contribuie la o mai buna și corecta cunoaștere și ințelegere a fenomenului transgender.

Puncte forte:

  • Este prima lucrare de acest tip in literatura juridica naționala, oferind o perspectiva interesanta asupra unui subiect delicat și de actualitate.
  • Autorul utilizeaza referințe ample de drept comparat, sugerand imbunatațiri legislative concrete pentru tratamentul juridic al schimbarii de sex.
  • Prin explicațiile detaliate și referințele inedite, cartea contribuie la o mai buna ințelegere și acceptare a comunitații transgender.

Public ținta:

Lucrarea ofera un echilibru intre teorie și aplicabilitate practica, fiind utila atat profesioniștilor din domeniul juridic, cat și persoanelor interesate de dinamica sociala și legala a schimbarii de sex.

 

Carti din aceeasi colectie

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM

museum