Ce se intampla la Craiova? (2)

Picture 23 iulie 2010 | 4329 accesari

Citeam la începutul crizei româneşti o serie de analişti care sugerau că în perioada care urma (şi care în alte ţări se declanşase de aproape un an) investiţiile publice, în special în infrastructură, ar trebui să constituie o prioritate pentru statul român, aşteptată fiind intrarea într-o perioadă de declin a mediului economic privat care urma să se confrunte cu dificultăţi şi blocaje financiare mari.

Dacă mediul privat este motorul economiei, în perioada care urma ar fi trebuit, ca măsură de contraatacare a crizei, să se inverseze rolurile în economie. Statul ar fi trebuit să preia iniţiativa şi să asigure locuri de muncă prin investiţii masive. Aşa cum aţi văzut voi aşa am văzut şi eu investindu-se în infrastructură, în autostrăzi (suspendate sau nu), în spitale, şcoli etc…

Aud deunăzi la radio că Bulgaria deja „a preluat ştafeta” în anumite domenii, în comparaţie cu România şi că, inclusiv la „JUSTIÞIE” stă mai bine decât noi. E poate destinul nostru ca popor să fim periodic în aceeaşi situaţie şi să nu reuşim să închidem cercul pentru a putea evolua? E o întrebare retorică dacă nenea Iancu Caragiale va deveni vreodată desuet?

În acest context, Decanul Dan Claudiu Dănişor de la Craiova investeşte 20 de milioane de euro în învăţământ, punând bazele unei noi clădiri a Facultăţii de Drept. O facultate tânără, înfiinţată în 1990, dar care a reuşit să-şi câştige o bună reputaţie în cei 20 de ani de la înfiinţare.

Un proiect extrem de ambiţios la care, alături de dl Decan au pus umărul şi colegii domniei sale. Cu siguranţă acest proiect demarează după o muncă susţinută în urma căreia echipa de la Craiova îşi dovedeşte nu numai eficienţa, dar şi interesul pentru realizarea unui obiectiv generos.

Găsiţi aici detaliile tehnice ale proiectului (vezi proiect) puse la dispoziţie de domnul Cătălin Voiculescu, din partea firmei SC CORIDOR FINANCIAL SRL care a consiliat facultatea pentru acest proiect. Vă recomand să vă adresaţi acestei firme dacă vreţi să accesaţi fonduri europene şi vreţi să vă preluaţi destinul în propriile mâini, neaşteptând să vă treacă pe la fereastră vreo autostradă suspendată.

Felicitări, Domnule Decan, felicitări stimaţi colegi de la Craiova şi sper să ne vedem peste 14 luni la inaugurare!

Nicolae Cîrstea
 


Nicolae Cîrstea este, fondatorul Grupului editorial UNIVERSUL JURIDIC - PRO UNIVERSITARIA - EDITURA NEVERLAND, acum şi al ujmag.ro.

A absolvit Facultatea de Drept, Universitatea din Bucureşti, în anul 2001.

Începând cu anul 1997 (anul I de studii) a fost agent de distribuţie al mai multor edituri, după care, în anul 2001 (anul IV de studii), a pus bazele Editurii UNIVERSUL JURIDIC.

În prezent este director general al acestor companii.

PARTENERI UNIVERSUL JURIDIC

VA RECOMANDAM